Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 25 wrz 2007, 19:55

Z oceną Diego - TAK czy NIE jeszcze się wstrzymam.

Nie chciałem go przed tym sezonem, oczekując jaki bęzie miał kolejny, bo jeden dobry rok nie musi nic nadzwyczajnego oznaczać. Ten sezon zaczął bardzo solidnie i jeśli nadal będzie grał równie dobrze jestem w stanie przychylić się ku temu zakupowi. Latem byłem na NIE, teraz jestem neutralny, zobaczymy co będzie następnego lata. Należałoby się jednak też zastanowić czy to jest taki zawodnik jakiego nam najbardziej potrzeba. Czy nie lepiej kogoś, kto oprócz gry ofensywnej wnosi coś do destrukcji i mógłby grać na tej pozycji, co obecnie Guti. Bo Gago jeszcze trochę brakuje. Tylko nie bardzo przychodzi mi ktoś realny do głowy. Może Arteta? W sumie to chętnie bym zobaczył u nas tego piłkarza, ale szanse, że Real się nim zainteresuje są praktycznie zerowe. Cesca nikt nam nie sprzeda, więc skończy się zapewne na polowaniu na wybitnie ofensywnego pomocnika, takiego jak właśnie Diego. Możliwe też, że wróci temat Samira Nasri.

Aby podjąć decyzję należy poczekać do końca sezonu. Wtedy to będziemy mądrzejsi o to, kto z tej drużyny odejdzie i jakie będą (są) jej bolączki. Póki co jestem zadowolony z kadry, jaką dysponuje Real Madryt i nie ma specjalnej potrzeby napalania się na mercato. Nie chcę zakupów zimą, porozmawiamy w czerwcu. Chyba że w klubie zdecydują inaczej..

Wróć do „Hiszpania”