Puchar Ligi Angielskiej (Carabao Cup)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow » 26 wrz 2007, 23:27

Hmm no cóż. Jeden puchar do zdobycia mniej. Akurat CC jako trofeum nie ma co żałować ale szkoda, że młodzi piłkarze United na własne życzenie pozbawili się szansy kolejnych występów. Wątpię abyśmy takich piłkarzy jak Kuszczak, Bardsley, Martin, Evans, Pique czy Simpson szybko zobaczyli na boisku w barwach pierwszej drużyny United. Nie przystoi takiej drużynie jak MU przegrywać u siebie z pierwszoligowcem nawet jeśli gra się rezerwami a już szczególnie na takim etapie rozgrywek.

Z drugiej strony może taka lekcja pokory przyda się tym młodym chłopakom i nauczy ich, że sama nazwa Manchester United spotkań nie wygrywa. Myślę, że gdyby przyszłoby im grać z Newcastle, Reading czy inną drużyną z Premiership to zaprezentowaliby się trochę lepiej ale to tylko moje przypuszczenia. W każdym razie wynik sprawiedliwy. I ja rozumiem, że taki piłkarz jak Dong ma dla nas duże znaczenie marketingowe ale mam nadzieję, że Fergie już nie będzie nas katował jego obecnością na boisku przez 90 min w barwach pierwszej drużyny Diabłow.

Wróć do „Anglia”