Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Nurni Flowenol » 27 wrz 2007, 1:11

Teza, ze na PO glosuja tylko wyksztalciuchy zmanipulowane przez media (ja musialbym nim przykladowo byc, a nie jestem) jest tak samo prawdziwa jak to, ze na PiS glosuje tylko radiomaryjny motloch. Tyle ze Bellus przeciez nigdzie tego nie sugerowal :] Swoja droga cos takiego jak nadeci, narcystyczni, megalomanscy dyletanci nie myslacy samodzielnie, przyjmujacy za dobra monete wszystko to co wykoncypuja sobie danego dnia salonowe kundelki i nie majacy nic wspolnego z prawdziwa polska inteligencja istnieja i jest ich doprawdy niemalo, tedy to co powiedzial Dorn nie jest do konca takim zupelnym eskapizmem :> To tak na marginesie. Co nie jest oczywiscie tozsame ze stosunkiem poszczegolnych ludzi do Kaczorow, bo tak jak mnostwo madrych ludzi ich lubi, tak samo ogromna grupa owych ich nienawidzi ^_^

Osobiscie na wybory pojde, tyle tylko ze najprawdopodobniej oddam glos niewazny ukazujac tym samym swoj szacunek dla dupokracji :] Na PO nie zaglosuje, bo bede sobie plul w twarz jak dojdzie do koalicji z SLD, a wszystko na to wskazuje. Ponadto jak bredza cos o panstwie totalitarnym, eliminuja konserwatywne skrzydlo z Rokita na czele i biora do swojego klubu takich "prawicowcow" jak Kutz to zbiera mi sie na wymioty. Na PiS tez nie, bo choc Kaczory za niektore poglady ktore glosili i za ktore byli wielokrotnie nieslusznie flekowani szanuje, to ze wzgledu na zasade BMW, tudziez ich etatystyczne przekonania ich juz dawno wykluczylem jako wyborca. Nad glosowaniem na UPR po tym jak widze Korwina na wspolnych konferencjach z socjalista i radykalem Giertychem nawet sie nie chce zastanawiac. Nie moja estetyka :] Reszta partii to dla mnie jako dla prawicowego oszoloma dno dna :>

Taki moj los widac.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”