Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 27 wrz 2007, 23:12

Sytuacja jest troche dziwna, bo Serbki niby sa słabsze od Rosji i Włoszek, ale to jest pólfinał i generalnie nie ma słabszych. I w tym momencie te sześc zwyciestw sie nie liczyć jesli skonczymy na czwartym miejscu. Tak jak nasi panowie w LŚ. Szczerze 4 miejsce niczym się nie różni od 11 lokaty panów. Niestety.

A co Dziękiewicz (nie, niestety nie mam jej nagich zdjec), nieskromnie przyznam, że byłem jej zwolennikiem w kadrze nawet za Niemczyka, który teraz pierdzieli, że jest za niska. A siatkówke kobieca ogladam rzadko, ale kiedyś widziałem jej mecz jeszcze w Pile i od razu rzuca się w oczy jej zdecydowanie na siatce. Jasne, jakby te 5 cm różnicy miało jakies znaczenie przy dzisiejszej siatkówce, szybciej, niżej granej siatkówce (nawet kobiecej). Kazdy zawodnik, który tak czyta gre jest niesamoiwtym skarbem. Przykład z męskiej Joao Jose (195 cm) zdobył lige mistrzów z Friedrischafchen, a wczesniej był najskuteczniejszym blokujacy fazy grupowej LŚ. To nie koszykówka tu każdy musi grać w drugiej i pierwszej lini.

Wróć do „Inne sporty”