Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 28 wrz 2007, 9:31

Yukasz pisze:Ale jeśli nie ironizowałeś Bablu czy co tam jeszcze to ja bym polemizował. Bo one już 100 razy lepiej zaprezentowały się niż siatkarze którzy na 'dzień dobry' popsuli wszystkim humory i cały czas grali słabo a siatkarki przynajmniej w moich oczach już są wygrane.
Nie ironizowałem. Oczywiscie nawet przy czwartym miejscu nikt nie uczyni tragedii (taka miała miejsce w przypadku panów). Dodatkowo mając w pamięci katastrofe pań na MŚ to nawet czwarte miejsce jest wielkim sukcesem. Ale jak się spojrzy na to z perspektywy czasu to pamięta się tylko medalistów. Czwarte miejsce medalu nie daje, podobnie jak jedenaste. Tutaj najlepszym przykładem są Włosi i ich liga. Wiecie, że w Serie A medale i puchar dostaje tylko pierwsza druzyna? Wydaje mi się, że to dobre podejscie psychologiczne, bo zawodnik uczy sie, ze liczy się tylko jedna lokata. Każda inna to porażka.

Bardzo sie ciesze, że liga juz startuje. W tamtym roku co prawda była wielka czwórka, a teraz jest wielka dwójka lecz poziom pozostałych 5-6 ekip bardzo się wyrównał. Cóż więcej pisać, bardzo dużo sobie obiecuje po tym sezonie. Oczekuje wielku zaciętych meczów, 5 setowych na najwyższym poziomie. Mam nadzieje, że nasze druzyny wreszcie odniosa jakies sukcesy w Europie.

Wróć do „Inne sporty”