Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 28 wrz 2007, 16:30

bellus pisze: nędzne reklamówki PO albo bardzo dobre reklamówki PiSu to wolę, żeby moje podatki szły na PiS. Oni przynajmniej wprowadzają coś ciekawego, a PO nudzi.

A no to w tej kwestii jest pomiedzy nami fundamentalna różnica ponieważ ja osobiscie uwazam za żenujaco głupawe zarówno reklamówki PO jak i PiS i nie chce aby moje pieniadze szły na jakakolwiek z nich. A co do skutecznosci i wartosci pod wzgledem "marketingu politycznego" to oczywiście reklamy PiSu są dużo lepsze bo z te reklamówki PO z cyklu "By żyło sie lepiej - wszystkim" były słabiutkie, ale teraz i PO czerpie dobre wzorce z PiSu i ta najnowsza reklamówka już lepiej im sie udała. Ogólnie to o ile dobrze pamiętam ustawe o partiach politycznych to na kampanie można wydać 30 mln (?) albo jakas tam okreslona sume, ciekawe czy PO a zwłaszcza PiS tej sumy nie przekroczyły bo juz od dawna leca reklamy w najlepszym czasie a miasta zalepieją coraz to nowe bilbordy.

Jakis czas temu skończył sie termin rejsetrowania list kandydatów i jest ich jakos mało bo chyba tylko 7 czyli wszystkie ugrupowania, które już były w parlamencie plus partia pracy(?) Jest to pewnie spowodownae tym, ze małe ugrupowania miały mało czasu na zdobycie podpisów a szkoda bo w tym roku nie zobacze w darmowych blokach wyborczych na TVP takich kwiatków jak pan Leszek Bubel(ten od sławetnej reklamy z rycerzem :lol: ) i jego Polska Partia Narodowa, ciekawe czy takie indywiduła jak Komunistyczna Partia Polski albo Partia Zielonych zebrały podpisy i będzie można na nich głosować, ba jak nie to daromowa kampania w TVP dużo straci w moich oczach, w zasadzie nie bede jej oglądał bo tak to się można było choć z nich posmiać, bez tych ugrupowań to już nie będzie to samo.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”