Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 28 wrz 2007, 17:58

Na twoje zyczenie odpisuje w temacie "Bayern Monachium" choć nie wiem dla czego, ale mniejsza o to.

Otóż:

Pozwolisz że unikne cytowania bo jak można było zaobserwować ja za takim "wychwytywaniem" i odpisywaniem nie za bardzo przepadam wole pisać ciagiem.

Po pierwsze kwestia bramek w, której wyraznie zle odczytałeś moje intencje. Otóż pisałem o tym, że nie można definiować słabości badz potęgi danej ligi na przykładzie jak podał Krzysiek Jarzyna, a więc kwestie hokejowych wyników i 20 metrowych bramek możesz odstawić na bok. Po drugie co do tych fanów bundesligi to nie miałem na mysli ludzi z forum pilka.pl bo tutaj jest ich jednak dość mało(zwłaszcza w porównaniu z wielką 3) a "znam" tylko ciebie i Michała M. Moja opinia na temat fanów bundesligi wzieła się z rozmów z poza forum.
Po trzecie może przesadziłem z tym 99,99% ale nie sądziłem, że ktokolwiek odczyta to na serio, to raczej miał byc zarcik. Co jednak nie zmienia faktu, że twoja ekipa ma wprost gigantyczną przewage nad resztą stawki w Bundeslidze(takie rzeczy w reszcie czołowych lig europy nie występuja obecnie) i prawdopodobnie lige w tym sezonie zdominuje co tez wpływa na zmniejszenie atrakcyjności Bundesligi.

No i po odparciu zarzutów możemy przejść do meritum:

Czyli pytania "jaka?" bo ty nie wiesz. Otóż prawda jest tak, ze Bundesliga jest znacznie słabsza niż myśla jej fani. I jest nie tylko o wiele słabsza od wielkiej 3 ale tez słabsza od ligi Francji. Mało tego wystarczy zobaczyc jak reprezentanci Bundesligi graja w europucharach bo to przeciez najlepsza weryfikacja ligowych mozliwości. Otóż w rankingu europejski Niemcy wyprzedza o wiele mniejsza, mniej ludniejsza i o mniejszym potencjale piłkarskim... Rumunia (to nie zart Rumunia ma 39,799 a Niemcy 38,007 punktów) nie mówią juz o tym, że coraz bliżej Bundesligi jest Rosja albo Holandia.

Wróć do „Niemcy”