Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin » 28 wrz 2007, 21:36

Spoko, nie bawimy się w cytowanie. Choć nie ukrywam, że łatwiej byłoby mi odpowiadać cytując. Ale trzeba się dostosować.

Oczywiście z tymi 20-metrowymi bramkai to byla celowa hiperbolizacja. Myślałem, że to odczytasz :wink: Doskonale wiem, że teraz Bayern ma wielką przewagę nad innymi rywalami. W zeszłym sezonie niby też mieliśmy, ale skończyło się źle. Mówisz, że w reszcie czołowych lig coś takiego nie występuje obecnie? Weźmu pod uwagę ostatnie 10,11 lat:
Francja- od sezonu 95/96 mistrzem zostaly zespoły: AJ Auxerre,RC Lens,Girondins Bordeaux ,2 razy Monaco i raz Nantes. Od 6 alt trwa totalna dominacja Lyonu- 6 mistrzost w rzędu.
Anglia- od sezonu 1995–96 ManU zostało mistrzem 7 razy. Chelsea 2 razy z rzędu oraz Arsenal dwa razy.
Hiszpania- od 1995 roku tylko 4 razy zdarzyło się aby ligi nie wygrał ktoś spoza dwojki Real, Barca. Z czego 2krotnie udalo się to Valenci.
Włochy-od sezonu 95/96 scudetto wygrywał: 3- Milan, 1 Lazio i Roma, 5 Juventus (właściwie to 4, bo im odebrali jedno [za które nikomu nie przyznali scudetto]) oraz obecnie 2 razy Inter.
Niemcy- od 1995 roku mistrzowską paterę zdobywały: 2 razy z rzędu (95,96) BVB, 7 Bayern w tym 2 razy po 3 razy z rzędu (99-2001, 2003-2006, 1- Lautern (98- jako beniaminek) oraz po razie Stuttgart (2007) i Brema (2002).
I dalej jesteś pewien, że w żadnej lidze nie ma dominacji?
Rumunia, jak zapewne wiesz, znajduje się tak wysoko dzięki jednemu rewelacyjnemu sezonowi, gdzie nabiła 16 pkt w klasyfikacji- najwięcej z wszystkich lig. Czyli co, byli najlepszą ligą w tamtym roku?
Mówisz też, że Rosja i Holandia są coraz bliżej Niemiec, a ja powiedziałbym, że nie są coraz bliżej tylko utrzymują poziom.
franz pisze:ale tez słabsza od ligi Francji.
tak? dlaczego?
Eurpopucharach jak grają? 3 porażki, 3 zwycięstwa i remis. W LM brakuje trochę doświadczenia i szczęścia (w wprzypadku każdego z teamów). Pamiętaj, że europuchary to nie tylko LM.

Wróć do „Niemcy”