Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: African » 28 wrz 2007, 22:07

Ja uważam, że przyczyną słabej gry Valencii jest trener. Flores nie potrafi wykorzystać całego potencjału drzemiącego w tym zespole. Valencia mimo tego, że zgromadziła jak na razie 12 punktów, jest wysoko w tabeli i wygrywa, to jednak styl tych zwycięstw nie jest zbyt przekonujący. W Hiszpanii kibice głównie patrzą na styl gry swojej drużyny, tak było choćby przed rokiem w Realu, gdzie Królewscy wygrywali, ale grali bardzo defensywnie przez co fani domagali się dymisji Capello.

Jak już powiedział Mentor Valencia gra od wielu sezonów dosyć defensywną piłkę, co moim zdaniem jest błędem. Nietoperze mają tak kreatywnych i mocnych w ofensywie graczy, że grzechem jest nie grać ofensywnym stylem gry. Jak przeglądałem ten temat zobaczyłem, że ktoś tu jest za zatrudnieniem Mourinho. Według mnie byłby to strzał w dziesiątkę. Portugalczyk na pewno odmieniłby obliczę gry Valencii. W końcu z Chelsea zrobił obok Arsenalu i Manchesteru najładniej grającą drużynę w Anglii, to z Valencii też by pewnie coś wyskrobał, zważywszy na to, że gra tam moim zdaniem więcej kreatywnych graczy niż w Chelsea.
Głównymi zaletami taki piłkarzy jak Janquin, Villa, Fernandes, Vicente, Silva czy Arizmendi jest szybka i ładna dla oka gra. Ci piłkarze mają takie możliwości techniczne, że gdyby był dobry trener i dobrze to wszystko tam poukładał, to byliby w stanie rozklepać każdą obronę na świecie.

Takim kimś może być Mourinho :wink:

Wróć do „Hiszpania”