Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 01 paź 2007, 14:25

Ale się guru rozpisałeś o meczu :roll:

Jak zawsze Valencia drugą połowę miała zdecydowanie słabszą. Pierwsza jeszcze jako taka, ale ocenia się cały mecz, a nie tylko 50%. David Silva zagral jako jeden z niewielu bardzo dobrze ewidentnie chciało mu się grać. Strzał w słupek + niezuznana bramka, chociaż wątpię, żeby tam była ręka, ale powtórki wyraźnej nie widziałem. Para napastników w ogóle się nie rozumiała niestety, ale tak to jest jak gra drewniany Arizmendi, ktory nie potrafi nic ustrzelić, nawet w stu procentowych okazjach. Marchena trochę co by tu nie mówić niespodziewanie grał na środku pomocy :shock: Ale trzeba mu to przyznać, że spisał się świetnie i jest to dobra opcja na przyszłość (lepsza niż Marchena na obronie). A to podanie Hiszpana do Villi cudo ;) I na tym plusy się kończą, zacznijmy może od minusów.

Angulo, Baraja i Arizmendi[*]. Co to ma być w ogóle. Na poziomie pierwszej Ligi Hiszpańskiej celność podań poniżej 50%? I nie mówię tu o długich podaniach, tylko zwykłe po ziemi, chociażby do obrońcy. Nie wiem co oni w ogóle robią w pierwszym składzie. Widocznie starość nie radość, wiek im nie służy. Oprócz podań, dochodzą liczne straty. Angulo kompletnie sobie nie radził na boku, lepiej niech siedzi na ławce. O Arizmendim już wspomniałem. Koniecznie chciał coś udowodnić Floresowi, poprzez jego dryblingi i pseudo rajdy. W ogóle nie współpracował z Villą, a między innymi na tym polega gra zespołowa. I te strzały ... Szkoda, że Moerientes grał dopiero w drugiej połowie bo był groźny. Sędzie znowu nie uznał bramki w tym meczu, chociaż znowu nie widziałem żadnego spalonego. Wg. mnie 'El Moro' stał w linii z obrońcami Huelvy. Czekam na pełny skład, a dopiero wtedy będzie można powiedzieć, jak zespół jest przygotowany do tego sezonu. Póki co, widzę to w czarnych barwach. Szczególnie przed meczem z Chelsea, ale jest już o tym temat.

Wróć do „Hiszpania”