Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 02 paź 2007, 14:00

Eksperci i publicyści oceniają: Wygrał Kaczyński
Czy ja wiem może i wygrał Kaczyński jednak także i ci eksperci a także publicyści nie oszukujmy się mają jakieś swoje sympatie i antypatie i u niektórych - nie mówię że koniecznie tych z tego linka ale na pewno niektórzy widzą tą debatę jak chcą choć pewnie większość patrzy na to obiektywnie. Zresztą wczoraj inni eksperci mówili że powinien wygrać Kwaśniewski jako bardziej doświadczony polityk. U tych ekspertów nieznacznie przegrał jednak jak w takim razie wytłumaczyć że we wczorajszych sondażach wygrał Kwaśniewski a także w tej na gazeta.pl po lewej stronie wygrał i to zdecydowanie były prezydent. Już nie patrzę na to kto oglądał programy w TV i kto wysyłał smsy czy głosował w ankiecie w tych sondażach ale może lud widział co innego niż ekperty :think: Zobaczymy co powiedzą firmy zajmujące się sondażami jak OBOP itp :P

Dziś w Antyradiu słyszałem urywek antylisty z wczoraj gdzie Wojewódzki z Figurskim zadzwonili do TVP w Gorzowie Wlkp i nabrali kobietę tam pracującą że wysyłają jej aparaturę zagłuszającą i dawali instrukcje że jak podczas debaty będzie przemawiał postkomunista to mają zagłuszać sygnał w TV aby nie dopuścić postkomunistów do władzy :P Oczywiście kobieta przejęła się misją jaką powierzyli jej ludzie z nie byle skąd bo z TVP z samej Warszawy :lol2:

A dziś PO wywaliło ze swoich szeregów Sawicką która przyjmowała łapówkę w myśl idei - 'by żyło się lepiej' :lol2: :wink: Teraz i PO będzie się mogło chwalić że nie toleruje w swoich szeregach korupcji :] A co wg mnie wczoraj dobrze podsumował Kaczyński jak mówił o Kaczmarku i innych bo zarzut Kwaśniewskiego że PiS nie walczy z układem bo układ tworzyli ludzie PiSu jest dla mnie jak lokata :P

Co do LPR i UPR to nie wiem jak wy ale jak dla mnie te partie w tej chwili są za blisko siebie aby ewentualnie zagłosować na tych drugich choć nigdy nie byłem przekonany do JKM i pewnie i tak bym na nich nie zagłosował choć kto wie. Jak widzę obrazki przemawiającego Giertycha a za nim stojącego i przytakującego oraz bijącego mu brawo Mikke czy też Wierzejskiego z tym młodym kolesiem z UPR którego tu linki z wypowiedziami wklejaliście zachowujących się jak dobrzy kumple czy też jakąś debatę TV w której ten młody koleś jest przedstawiany jako członek LPR to ja czuję niesmak. Rozumiem że tonący brzytwy się chwyta i może lepiej jest przeskoczyć kanał i wdepnąć w kupę a później pójść dalej niż wpaść do tego kanału łamiąc przy tym wszystkie kości ale mimo wszystko teraz zachowują się co w sumie zupełnie zrozumiałe jak kumple. Nie wiem czy obie partie mają zapis że teraz jesteśmy braćmi a jak uzyskają odpowiedni wynik procentowy to później dobiorą się sobie do gardeł ale jak dla mnie niesmak pozostaje bo jednak czy tego chcą czy nie teraz wspierają Giertycha :roll:
Łukasz_ pisze:Nelly Rokitą w roli głównej... nie mogę ścierpieć tego babska.
Przybijmy sobie piątkę :P Ja nawet jak widzę ją przemawiającą w TV to wstępuje we mnie agresja :lol: Kobieta ogólnie mówiąc działa na mnie jak płachta na byka a tej jej: 'Donaldzie 'tere fere' ' to już w ogóle :hardkor2: Nagle wszystkie rozumy pozjadała :zgon:

Aha i nie wiem jak wy ale w TV ja widzę niemalże tylko spoty PiSu podczas gdy podobno jakiś darmowy czas antenowy każda partia ma taki sam (czy nie?) a coś więcej już ich kosztuje. A może spoty PiSu są tak wspaniałe że tylko one pozostają w mojej pamięci :think: A dziś pojawił się nowy, kolejny już spot PiSu (nie powiem jest dobry jak dla mnie) który czy tego ludzie z PiSu chcą czy nie jest skierowany przeciw PO i nie jest tak jak oni mówili gdy go prezentowali że to PO jest be i ich ciągle atakuje a oni to aniołki. Ale różny punkt siedzenia więc i różny punkt widzenia :roll:

Sztabowcy PiS i LiD ustalili że odbędzie się rewanżowa debata Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego :!: No ale co się dziwić jak obaj wczoraj wygrali w oczach swoich partii i elektoratu :lol: Tylko nie bardzo wiem po co ta debata jeśli znowu mają gadać niemal tylko te swoje slogany bo to co wczoraj mówili wszyscy i tak już dawno wiedzą :?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”