Janio pisze:, ale i kapitalne prowadzenie piłki tuż przy nodze (i to bez zbytniego zwalniania tempa biegu), co jeszcze bardziej zbliża Leo do stylu gry Maradony.
Okazuje się, że nie trzeba wcale stosować wymyślnych tricków i zwodów - wystarczy perfekcyjne prowadzenie piłki, zwrotność i balans ciała żeby ograć niemal każdego przeciwnika w walce jeden na jednego. Swoją drogą wyobrażam sobie jak trudne jest zatrzymanie szybkiego i zwrotnego gracza, który rozpędzony bardzo krótko przy nodze prowadzi piłkę i w każdej chwili może zrobić skręt - czy to na lewo, czy na prawo - i mijać obrońcę.
Asteniu pisze:Wracajac do Messiego, to rzeczywiscie jego drygling nie jest efektowny, ale bardzo efektywny. Mozna powiedziec ze ma poprostu Argentynski drygling, prosty ale skuteczny, bazujacy na predkosci jego jak i jego nog, a takze na tym ze pilke ma ciagle blisko nogi i w ciagu ulamka sekundy zawsze moze cos skorygowac czy szybko zaareagowac.
Jezeli chodzi o porwonywanie Kaki i Ronaldinho, to ja osobiscie wygralbym tego pierwszego. Jezeli Roalndinho jest w super formie to jest na pewno lepszym zawodnikiem, jednak problem polega na tym ze on dosc rzadko bywa w naprawde wysokiej formie, natomiast Kaka ponizej pewnego poziomu nie schodzi i to czyni wg mnie ze zawodnik Milanu jest lepszy i gdybym mial wybierac ktorego bym chcial w Atletico to zdecydowanie bylby to KAKA. Dodatkowo za Kaka przemawia to ze z tego co sie orientuje ma on bardziej poukladane w glowie, choc tu pewnosci nie ma
Takze zgodze sie z ZAZA ze mimo wszystko 2 lata to bardzo duzo czasu. Nagrod typy "Zlota Pilka" nie dostaja zawodnicy 20 letni, raczej zawodnicy ktorzy maja 25 +.
Teraz powinnein byc pojedynek Messi - Kaka i wydaje mi sie ze takze na przelomie calego roku to jednak Kaka wypadl lepiej.