Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 03 paź 2007, 15:16

Co do sławnej juz debaty to nie rozumiem czemu połowa kraju się tym podniecia. Ludzie rozmawiaja o tym na ulicy, w pubie, w autobusach, GW donosi, że była to debata roku a wszytkie media o tym trabią. Jak dla mnie ten program nie był debatą, na całej lini zawiodła organizacja i forma tego spotkania. Z dziennikarzy najsłabiej wypadał pani Olejnik a najlepiej ta pani redaktor z TV Biznes, która jako pierwsza prowadziła te "debate". Jako, że obu panów darzę szczególną antypatią(a już szczególnie Olka K) nie za bardzo moge podjąć sie ocenie, choć według mnie minimalnie ale jednak wygrał premier.

Jak dla mnie z poniedziałku dużo ważniejsze jest inne wydarzenie a minowicie program "Forum" w TVPis. Nie od dziś widomo, że TVP zamieniła się w TVPis i, że jest tubą propagandową premiera, lecz to co stało się z w poniedziałkowym "Forum" to już po prostu skandal(tych, którzy nie znają manipulacji PiSu a chcą poznać odsyłam na blog p. JKM albo p. Janusza Piechocińskiego z PSLu co by było obiektywnie:

http://piechocinski.blog.onet.pl/2,ID25 ... index.html

To ostatecznie przekonało mnie(choć jest oczywiście wiele ważniejszych powodów) aby nie głosować na PiS. Nie mam oczywiście wątpliwości, że jesli PO albo LiD(a już ci to szczególnie) mieli by w swych polityczych łapskach TVP to też by z niej tak samo korzystali, a więc trzeba TVP po prostu sprywatyzować i tu kłania sie program UPR :)

Chciałbym jeszcze dodać, że dziś dane było mi widzieć pana Donalda Tuska na żywo. W rzeczywistości wydaje się mniejszy i starszy niż podczas wystepów przed kamerami a i w kwestii wypowiedzi wypada słabo, na lidera partii, która ma pewnie wygrać wybory to on się nie nadaje. Powatarzał jakies puste slogany o tym, że idziemy na zachód i, że chce bronić demokracji a tak ogólnie to PO albo śmierć i rzady ludzi, którzy prowadzą Polske na wschód. Szkoda, że nie było jakieś głębszej debaty bo z chęcią bym podyskutował, zamiast tego puscili muzyke z filmu Rocky :lol: Ogólnie to chłopaki urządzili sobie niezły zlot platformersów (pan rektor Ryszard Górecki zachęcał do głosowania na...) i ich wyznawców, którzy podobnie jak członkowie PO są pewni zwycięstwa, chyba zbyt pewni... Z tego co wiem to premier też był dziś w mojej okolicy ale odwiedzał jakiś kosciół a jako, że ja "domy boże" omijam z daleka nie miałem okazji spotakać pana Kaczyńskiego na żywo.

Widze, że na pilka.pl UPR rządzi (w końcu ma sie te 4 konta :lol: )

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”