FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post autor: Asteniu » 03 paź 2007, 19:18

arek_ahig pisze: Cała jego gama zagrań, którymi czarował była dużo bardziej wszechstronna. Potrafił dryblować zarówno na dużej szybkości, jak i na małej przestrzeni, gdzie nie miało to większego znaczenia. Jego kunszt techniczny był bogatszy, miał więcej mozliwości manewru w danych sytuacjach. Zdobywał bramki z każdej pozycji, często trafiał z dalszych odległosci. Ponadto świetnie bił wolne. Z kolei nie są one raczej domeną Messiego. Większośc bramek, które zdobywa są z pola karnego bądź tez jego bardzo bliskiego obrębu. To pozwala mi sądzić, ze Diego był pilkarzem bardziej wszechstronnym.
Szczerze to arek mnie w tym momecie przekonal, a moze otworzyl oczy. Argentyna nie bedzie miala juz nigdy swojego Maradony, on byl jeden, jedyny w swoim rodzaju. Maradona to Maradona, a Messi to Messi. Rzeczywiscie Diego byl bardziej wszechstronnym zawodnikiem niz Messi, dodatkowo przypomina mi sie jeszcze pare bramek Maradony strzelonych glowa.
Mentor pisze: Tak jak się spodziewałem sporo ogólników no i część postulatów z którymi się nie zgadzam.
Wam nigdy nie da sie dogodzic, zawsze bedzie wam cos nie pasowalo. Ja tu nie widze zadnych ogolnikow, bo jak bardziej sprecyzowac mozna :

- Maradona strzelal brammi z dystansu, a Messi nie.

- Maradona zdobywal bramki z wolnych, a Messi nie.

Powiedz mi jak chcesz to bardziej sprecyzowac ???

Mentor pisze:Ponadto przypominam o czym dyskutujemy. Nie zgadzasz się z tym, że Leo gra bardzo podobnie do Maradony a więc napisz dlaczego. Bogatszy kunszt techniczny Diego to słaby argument w dyskusji o stylu gry bo Diego również przekładał efektywność nad efektowność.

W tym momecie dyskusja byla o wiekszej wszechstronnosci Maradony nad Messim, ba nawet sam zadales to pytanie :
Mentor pisze: Nie. Bo niby w czym się przejawiała wszechstronność Diego?
Wiec Arek Ci odpowiada a ty mu piszesz ze nie o tym byla dyskusja. Cos chyba tu jest nie tak i to nie z Arkiem, tylko Toba.
Mentor pisze:Wypada nam tylko czekać bo Diego pograł jednak trochę dłużej niż Leo do tej pory :] Messi to wciąż dzieciak, który już teraz przypomina Maradonę a przecież będzie coraz lepszy. Może wrócimy do tej dyskusji po sezonie czy też jeszcze później kiedy materiału porównawczego będzie więcej :wink:
Z tym sie jak najbardziej zgodze. Maradona swoja kariere zakonczyl, a Messi dopiero zaczyna.

Co prawda mozna sie zastanawiac czy Messi mu dorowna, jednak porownania tych dwoch jak narazie sa bez sensu, bo z jednej strony :

Maradona osiagnal znacznie wiecej, choc Messi dopiero zaczyna swoja kariere.

a z drugiej strony :

Maradona osiagnal znacznie wiecej, choc Messi dopiero zaczyna swoja kariere.
Jarzinho pisze:Asteniu zaciera rece
Az naskorek mi sie zdarl.

Wróć do „Hiszpania”