Oczywiście, że jest, ale ja na to patrzę w ten sposób, że zarówno Diego jak i Messi opierali swoją grę w dużej mierze na wspaniałej technice. Nie oceniam tutaj kto posiadał ją lepszą.arek_ahig pisze:Zgodzę się co do efektywności, ale czy jednym z elementów stylu gry nie jest technika?
Patrząc na wyliczankę dochodzę do wniosku, że Leo musi strzelić kilka bramek z poza pola karnego, kilka głową i walnąć coś z wolnego a więc będzie trudnoarek_ahig pisze:Należy więc zadać sobie pytanie czym jest wszechstonność? Bo jezli nie świadczy o tym to, że Maradona potrafił zagrać zarówno efektownie jak i efektywnie, zdobywac bramki z pola karnego, strzałami z dystansu, głowy, rzutów wolnych, grac zarówno na skrzydle jak i środku pola, minąć rywala na pełnej prędkości, ale także zupełnie na stojąco, to co?
Ewentualnie mogę napisać, że Messi nie jest póki co tak wszechstronny jaki był Maradona za swoich najlepszych czasów
Proponowałbym zakończyć ponieważ zmierza to w złym kierunku. Zaraz Asteniu wpadnie i napisze, że się wycofuje czy coś takiego więc może od razu wyjaśnię o jaki zły kierunek mi chodzi. Chciałem porównywać tylko ogólny styl gry. W tej chwili zagłębiamy się w takie szczegóły, że porównujemy obydwu piłkarzy bardzo konkretnie a tego nie powinno się robić ponieważ dzieli ich piłkarska epoka. Inaczej grał się kiedyś (za Maradony) a inaczej gra się teraz (za Messiego). Porównania zawodników grających w różnych czasach są trochę bezsensu. Można jedynie zwracać uwagę na ogólne różnice i podobieństwa, ale kiedy wkraczamy w szczegóły to już wymagałoby wzięcia pod uwagę wielu czynników a nie o to mi chodziło.