Mentor pisze:Asteniu pisze:Ja tu nie widze zadnych ogolnikowarek_ahig pisze:Cała jego gama zagrań, którymi czarował była dużo bardziej wszechstronna.Bardzo konkretne rzeczywiście.arek_ahig pisze:Jego kunszt techniczny był bogatszy, miał więcej mozliwości manewru w danych sytuacjach.
Prosze Cie Mentor nie wklejaj wypowiedzi wyrwanych z kontekstu, a cale wypowiedzi.Asteniu pisze:Wam nigdy nie da sie dogodzic, zawsze bedzie wam cos nie pasowalo. Ja tu nie widze zadnych ogolnikow, bo jak bardziej sprecyzowac mozna :
- Maradona strzelal brammi z dystansu, a Messi nie.
- Maradona zdobywal bramki z wolnych, a Messi nie.
Powiedz mi jak chcesz to bardziej sprecyzowac ???
Ciesze sie ze sie ze mna zgadzaszMentor pisze:Dyskusja była o podobieństwach w stylu gry. Takie było początkowe założenie. Potem pojawiły się konkretne wątki, które rozpatrujemy oddzielnie, ale to wszyscy stanowić ma jedną całośćCałość porównania stylów gry Maradony i Messiego.
Wpadlem, ale ze mnie zly chlopakMentor pisze: Proponowałbym zakończyć ponieważ zmierza to w złym kierunku. Zaraz Asteniu wpadnie i napisze, że się wycofuje czy coś takiego więc może od razu wyjaśnię o jaki zły kierunek mi chodzi.
Mentor pisze:Chciałem porównywać tylko ogólny styl gry. W tej chwili zagłębiamy się w takie szczegóły, że porównujemy obydwu piłkarzy bardzo konkretnie a tego nie powinno się robić ponieważ dzieli ich piłkarska epoka. Inaczej grał się kiedyś (za Maradony) a inaczej gra się teraz (za Messiego). Porównania zawodników grających w różnych czasach są trochę bezsensu. Można jedynie zwracać uwagę na ogólne różnice i podobieństwa, ale kiedy wkraczamy w szczegóły to już wymagałoby wzięcia pod uwagę wielu czynników a nie o to mi chodziło.
Oczywiscie ze jest to troche bezsensu. Zreszta ja uwazam ze porownywanie zawsze nie jest w 100% sensowne, a te juz na pewno nie.
Mentor pisze:Tak czy inaczej dyskusję można zakończyć. Wymieniliśmy kilka uwag i póki co to w zupełności wystarczy a kiedyś może będzie okazja wrócić do tego.
Zgadzam sie.