Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post autor: Maciek (interista) » 04 paź 2007, 16:40

arek_ahig pisze:
Maciek (interista) pisze:był w czołowce strzelców, wygrał ligę, był liderem zespołu, no i chyba jednym z najlepszych graczy ubiegłego sezonu
W czołówce? Widzę, że szerokim pojęciem musi byc ono dla ciebie. 10 miejsce, 15 bramek z 80 jakie zdobył Inter. Nie trzeba podkreślać, ze w ubiegłym sezonie Inter wedle statystyk był najbardziej ofensywnie grającą drużyną w serie A. A wynik Ibrahimovica, który notabene jako napastnik odpowiada właśnie za zdobywanie bramek nie poraża. Nijak się ma także jego osiągnięcie w porównaniu z wyczynem Tottiego. 11 bramek to spora przestrzeń. Spora? Mało powiedziane. Olbrzymia.
Więc za co miałby mu zostać przyznany tytuł najlepszego grajka? Za te póltorej miesiąca świetnej gry? Dobra gra to za mało.
aż zajrzałem w staty :P
Zlatan goli 15 meczy 27
Totti goli 26 meczy 35

wiec nie jest tak tragicznie :wink:

do tego pamietajmy, że Zlatan jest napastnikiem dogrywajacym, często cofa sie rozgrywa, przetrzymuje piłkę, nie jest klasyczny snajperem, te rolę pełni w Interze Crespo, Cruz...

W Romie Totti musi strzelać, cała gra jest ułozona pod swego lidera, ma ku temu więcej okazji...

Dalej piszesz o 1,5 miesiaca dobrej gry :?

Pozatym to nie ja przyznaję nagrodę, ale dziennikarze kierują się zespołowymi osiągnieciami (bardzo jaskrawo uwidocznił to ubiegłoroczny triumf Cannavaro) - nie wiem czym miał on wówczas aż 1,5 miesiąca śwetnej gry, mistrzostwa tyle nie trwały :wink:

Wróć do „Włochy”