Tak to wygląda. Roma nie doczekała się klasowego napastnika, za którym Totti mógłby operować. Nawet nie musi go szukać bo Włoch jest bardzo skuteczny. Ja bym rozszerzył statystyki Maćka, i tak:Ajgor pisze:Czyli Totti to wysunięty napastnik rozumiem?
Liga Mistrzów: bramki - 4, asysty - 2, mecze - 9
Serie A: bramki - 26, asysty - 9, mecze - 35
Coppa: bramki - 2, asysty - 0, mecze - 5
Ibrahimović
Liga Mistrzów: bramki - 0, asysty - 1, mecze - 7
Serie A: bramki - 15, asysty - 3, mecze - 25 + 2 z ławki
Coppa: bramki - 0, asysty - 0, mecze - 1
Nie znalazłem informacji ile z tych 26 bramek Totti strzelił z karnych, ale pewnie z 4 będą. Widać, że Szwedowi nie wiodło się w Lidze Mistrzów. Jak dotychczas w tych rozgrywkach strzelił 7 bramek (2 grając dla Ajaxu w sezonie 2003/04, 3 dla Juventusu w sezonie 2005/2006 i w obecnym sezonie 2 dla Interu w ostatnim wygranym 2-0 meczu z PSV) i mam nadzieję, że w tym sezonie powiększy swój dorobek.
Zgodzę się także z Maćkiem, że w Interze nie na jednego zawodnika, na którego "się gra". Strzelają wszyscy (wystarczy zwrócić uwagę na dorobek strzelecki Marco Materazziego - 10 bramek + 2 podczas finałów mistrzostw świata) i to może powodować fale krytyki spadające na napastników, że nie strzelają dużo. Według mnie możemy nie mieć najlepszego strzelca ligi w swojej drużynie, nie musimy mieć najwięcej strzelonych bramek w lidze, najważniejsze byśmy na koniec sezonu mieli najwięcej punktów