Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 05 paź 2007, 18:25

Ajgor pisze:Czyli Totti to wysunięty napastnik rozumiem?
Tak to wygląda. Roma nie doczekała się klasowego napastnika, za którym Totti mógłby operować. Nawet nie musi go szukać bo Włoch jest bardzo skuteczny. Ja bym rozszerzył statystyki Maćka, i tak:
Liga Mistrzów: bramki - 4, asysty - 2, mecze - 9
Serie A: bramki - 26, asysty - 9, mecze - 35
Coppa: bramki - 2, asysty - 0, mecze - 5

Ibrahimović
Liga Mistrzów: bramki - 0, asysty - 1, mecze - 7
Serie A: bramki - 15, asysty - 3, mecze - 25 + 2 z ławki
Coppa: bramki - 0, asysty - 0, mecze - 1

Nie znalazłem informacji ile z tych 26 bramek Totti strzelił z karnych, ale pewnie z 4 będą. Widać, że Szwedowi nie wiodło się w Lidze Mistrzów. Jak dotychczas w tych rozgrywkach strzelił 7 bramek (2 grając dla Ajaxu w sezonie 2003/04, 3 dla Juventusu w sezonie 2005/2006 i w obecnym sezonie 2 dla Interu w ostatnim wygranym 2-0 meczu z PSV) i mam nadzieję, że w tym sezonie powiększy swój dorobek.

Zgodzę się także z Maćkiem, że w Interze nie na jednego zawodnika, na którego "się gra". Strzelają wszyscy (wystarczy zwrócić uwagę na dorobek strzelecki Marco Materazziego - 10 bramek + 2 podczas finałów mistrzostw świata) i to może powodować fale krytyki spadające na napastników, że nie strzelają dużo. Według mnie możemy nie mieć najlepszego strzelca ligi w swojej drużynie, nie musimy mieć najwięcej strzelonych bramek w lidze, najważniejsze byśmy na koniec sezonu mieli najwięcej punktów ;) To mi wystarczy....

Wróć do „Włochy”