AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: McSuchy » 07 paź 2007, 23:33

Nareszcie chciało by się rzecz...nareszcie świetny mecz w naszym wykonaniu i naprawdę budzący podziw wynik na ciężki terenie. Dziś grał taki Milan jaki chciałbym oglądać w każdym meczu: szybki, agresywny, dokładny i skuteczny 8) . Lazio jedynie w pierwszej połowie stawiało nam opór, w drugiej na boisku istniała tylko drużyna rossonerich. Najważniejsze jest jednak to że potrafiliśmy wykorzystać stwarzane sytuacje, a tego właśnie głównie brakowało w poprzednich spotkaniach. Szkoda tego jednego straconego gola ale trzeba przyznać że akcja Lazio była doprawdy wyborna.

Jeśli chodzi o sam mecz to oczywiście na pierwsze wyróżnienie zasłużył Gilardinio, który nareszcie pokazał na co go stać. I nie chodzi mi tu jedynie o dwie bramki których był autorem ale również cały przebieg jego gry na boisku. Wreszcie było go widać, wracał się po piłkę, starał się dryblować ( i to skutecznie :shock:), świetnie wychodził do prostopadłych piłek i odgrywał kolegom. Takiego Gilę chcę oglądać w każdym meczu i mam nadzieję że w końcu pokaże swoje prawdziwe umiejętności. Kolejny bohater meczu to autor dwóch goli i asysty a więc nasz ulubieniec Kaka. Widać że z formą coraz lepiej i każde jego ofensywne wyjście z piłką powodowało niezłe zamieszanie w defensywie rywali. Oby tak dalej :] Bardzo dobrze zaprezentowali się Seedorf, Ambrosini (kapitalna bramka :rydzyk: i dobra gra w defensywie), Pirlo (który ja zawsze kierował grą z drugiej linii) oraz cała linia obrony która pewnie rozbijała ataki rywali.

Teraz pozostaje tylko mieć nadzieję że kryzys został przełamany i nie będziemy już gubić punktów.

Wróć do „Włochy”