Kolarstwo szosowe

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 09 paź 2007, 20:27

African pisze:Twoje przykłady odnosiły sie tego co się dopiero wydarzy
:arrow:
Yukasz pisze:Przed sezonem więcej niż wiele osób a w tym także eksperci uważali że Arsenal będzie słabszy niż kiedykolwiek a Tottenham zajmie jego miejsce w walce o czołowe lokaty Premiership. Jaka jest sytuacja chyba nie muszę ci mówić Łypiący
Kilka lat wcześniej wszyscy ślepo wierzyli w geocentryzm a dopiero Kopernik go obalił wysnuwając heliocentryzm.
Arsenal gra słabo jak wszyscy mówili, a Tottenham dobrze :?: A Kopernik jeszcze nie obalił geocentryzmu :?: :o Jak ci te przykłady nie odpowiadają to weź sobie nowe z życia wzięte. Chyba nie powiesz mi że tłum zawsze ma racje i tam gdzie ktoś wietrzy podstęp tam zawsze on jest :?: I ilu czyli tak wielu wg ciebie ludzi podejrzewa Armstronga :?:
African pisze:Jeśli tak rzeczywiście nie było, to dlaczego tak wielu ludzi twierdzi, że Amerykanin wygrywał w sposób nieczysty.
Powiedz mi czemu wielu ludzi nie lubi Wiśniewskiego, Małaszyńskiego czy Rubika i przywalają się do wszystkiego do czego można :?: Bo oni odnoszą sukces i reszta im zazdrości :!: Taka uroda człowieka.
African pisze:Kiedyś nawet były pokazane zaświadczenia, że Lance stosuje, jednak Amerykanin jakoś się z tego wywinął.
Yukasz pisze:A to że Armstrong stosował doping to mu udowodniono tyle że wtedy gdy on go zażywał ten środek nie był zakazany bo był niewykrywalny i inni też pewno go stosowali. I to właśnie była ta jego krew z niedozwolonymi środkami a po co to odgrzebano nie wiem. Chyba dlatego że nie było już się do czego przyczepić Rolling Eyes
African pisze:To, że Armstrong się nie przyznaje jest logiczne. Nikt chyba by się nie przyznał.
Yukasz pisze:Jednak osoby niewinne też się zarzekają że są niewinne i one już mają rację więc trudno żeby się przyznawały do czegoś czego nie robiły.
To może inaczej - jak ktoś obojętnie co mówi (przyznaje się do winy lub jest niewinny) to jest winny bo albo sie przyznaje albo kłamie :?:
Czyli tak jak z kobietami - jak mówi tak to rozumiemy że chce tego a jak mówi nie to i tak tego chce :?: :lol:
African pisze:Dlaczego Dr.Ferrari doktor Armstronga został skazany za dawanie dopingu kolarzom i później sam mówił, że Lance też go stosował.
Jak ten lekarz innym pomagał się koksować to od razu znaczy że wszystkich swoich pacjentów :?: To tak jakbyś powiedział że morderca zabija wszystkich ludzi których napotka bo kila osób zabił.
arek_ahig pisze:Po 2: tą rzekomą rozmowę Armstronga z lekarzem na temat zażywania środków dopingujących ujawniła pani, o której wcześniej wspominałem, Betsy Andreu. Twierdziła, że była jej świadkiem.
African pisze:Taka wiadomość totalnie zburzyłaby współczesne kolarstwo, w porównaniu z aferą Vinokurova, Landis, Basso czy Mayo to byłby prawdziwy szok.
A z nimi to nie był szok :?: Co prawda nie odnosili takich sukcesów ale wiele a nawet bardzo wiele znaczyli dla kolarstwa więc to też był 'prawdziwy szok' :!:
Przy dzisiejszej walce z dopingiem u kolarzy jakiej nie ma chyba w żadnym innym sporcie i oczyszczaniu całego środowiska chyba mi nie powiesz że jak sprawdza się największe gwiazdy jak Vinokourov - główny faworyt TdF, czy Basso - określanym jako następcę Amerykanina a odpuszcza się Armstronga bo to byłby prawdziwy szok? To ich też by zostawili jako grube ryby a brali się za jakieś płotki.
African pisze:Popatrz na to z tej strony. Ja osoba co ledwo wygrała z rakiem, który na pewno mocno wyniszczył jego organizm jest w stanie rok później wygrać najtrudniejszy wyścig kolarski świata bez wspomagania dopingiem ? to jest nierealne. Zwłaszcza, że robił to z taką przewagą i przez tyle lat.
Przecież jak był chory to się leczył różnymi niedozwolonymi świństwami ale to chyba nie jest zabronione? :> Tak samo nie ma przepisów zabraniających mu później startów. Zresztą już pisałem - on jest jak Papaj ze szpinakiem i przez kilka lat jechał na tym koksie zażywanym podczas leczenia :lol2: :wink:

Nie chce mi się więcej na ten temat gadać. Ty wierzysz w jakiś układ i teorię spisku chroniącą Armstronga oraz ufasz ludziom których jak wcześniej pisałem zarzuty mijają się z prawdą. Nie zawsze osoba która jest lepsza od innych oszukuje, nie każdy Armstrong czy jakiś Jordan by być najlepszym na co ciężko pracuje musi być oszustem. Nie wiem jak można tak zakładać - jest najlepszy to na pewno kręcił :roll: Tyle z mojej strony. Więcej nie odpisuję na ten temat. Amen.

Wróć do „Inne sporty”