http://www.pgb.org.pl/GRAFIKA/PGB_trendy.giffranz pisze:Z tym nic nie traceniem Kaczynskiego to nie był bym taki pewien.
Wahają się niektórzy to pewne. Kwestia jest taka, że elektorat silniejszy, bardziej zatwardziały w swoich poglądach ma Kaczyński i to nie ulega żadnej wątpliwości.franz pisze:Jest jeszcze dość duża grupa wyborców, którzy wachają sie między PO a Pis a w tej debacie lider PO przekonał ich do siebie zdecydowanym zwyciestwem z panem premierem.
Zdecydowane zwycięstwo było tylko w części o gospodarce )wg moich wyliczeń tak 2:0).franz pisze:zdecydowanym zwyciestwem z panem premierem.
Jakimi? Uprzedzam pytanie zgadzam się, że są elementy gdzie wypadł lepiej. Tylko mówmy o konkretach.franz pisze:Poza tym chodzi mi też o ocene ogólnego wrażenia jakie sprawiali obaj politycy i tu lepiej wypadł Tusk pod wieloma względami.
Mnie poglądy Tuska odpowiadają, ale uważam go za miernego polityka. Za to Kaczyński na naszym gruncie się wyróżnia. Więc myślę, że oceniam w miarę obiektywnie.franz pisze:Jestem może troche nie obiektywny bo wole prawicową" koncepcje Polski liberalnej od "lewicowej" wersji Polski solidarnej.
Chłopaczek -> ja bym się kłócił komu bardziej.