Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 12 paź 2007, 22:26

bellus pisze:Wahają się niektórzy to pewne. Kwestia jest taka, że elektorat silniejszy, bardziej zatwardziały w swoich poglądach ma Kaczyński i to nie ulega żadnej wątpliwości.

No właśnie i ci wahający się po dzisiejszej debacie wybiorą Tuska i jego PO a patrząc na ogromna popularność takich debat to może być naprawde sporo głosów. Tak Kaczynski ma silny elektorat znacznie silniejszy od PO tylko, ze Kaczyńskiemu w tej debacie zdecydowanie nie udało sie przyciagnąc nowych sympatyków(jednak starych nie stracił) zaś Tusk mógł wiele osób do siebie i swojej partii przekonać a więc pod tym wzgledem wygrał debate.
bellus pisze:Zdecydowane zwycięstwo

Fakycznie z tym zdecydowane to może trochę przesadziłem jak dla mnie wygrał Tusk 70% do 30%.
bellus pisze:Jakimi?
A no bardzo prosze pan "Donek" był lepszy, mówił składnie ze spokojem i pewnością zaś pan Kaczyński robił długie przerwy zbyt czesto i za obszernie wychodził poza swój czas co pan Tusk świetnie wykorzystywał, Kaczyński wyraznie unikiał odpowiedzi na niektóre pytania, i troche sie powtarzał z tymi chwytami, które stosował w debacie z Olkiem. Tusk wygrał zarówno wizerunkowo za i "merytorycznie".
bellus pisze:Mnie poglądy Tuska odpowiadają, ale uważam go za miernego polityka. Za to Kaczyński na naszym gruncie się wyróżnia. Więc myślę, że oceniam w miarę obiektywnie

Mam podobnie bliżej mi do poglądów Tuska jednak uważam go za słabszego polityka od Kaczyńskiego. Kaczynski już wielokrotnie udowadniał, że politykiem jest wybitnym.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”