Bo nie zgodził się na warunki PiSu jak Giertych z Lepperem którzy wzięliby niemal wszystkobellus pisze:Tusk okazał się słabszy od tych polityków
A jak nazwiesz najpierw opluwanie się Leppera z Millerem a teraz bratanie? Bo wg mnie jest to tylko po to aby zwiększyć swoje szanse na to aby wyborcy dopuścili ich do koryta? BTo jedyna przyczyna tego ich sojuszu co świadczy o parciu na władzę Leppera. I jestem przekonany że Tusk by na to nie poszedł, nie mówię że nie zawierałby różnych dziwnych sojuszów ale nie z każdym jak Lepper który najpierw sie opluwa a później mówi że to jednak deszcz padał.
Tak dla władzy, jak był z PiSem to wszystko dla niego było cacy a jak ta 'miłość' się skończyła to nagle Giertych opowiada jak to było mu źle. To co siedział tam bo czuje że ma wielką misję do spełnienia - 'edukowanie' młodzieży czy dla władzy skoro mu jednak tak źle było jak teraz opowiada a co wcześniej nie miało dla niego większego znaczenia? A to że realizował jakiś swój program to dla mnie normalne, każdy by coś tam pozostawił po sobie, jeden więcej a drugi mniej w zależności od tego jak rozumują. Ale siedział na odpowiednim stołku to z niego korzystał. Ale w jakiś sposób na tym stołku chyba zasiadł nie?bellus pisze:Dla władzy powiadasz? Tylko taki Giertych realizował swoją wizję wychowywania młodzieży. Realizował, a nie tylko o tym mówił.
http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1623215,news.htmlbellus pisze:Kaczyński nic nie straci - to pewne bo nie traci od dawien dawna. Może tylko zyskać - taką ma pozycję wyjściową.