Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 14 paź 2007, 15:27

bellus pisze:No i nie masz większości.
:arrow:
Yukasz pisze:Do rządu wszedł by PSL i jak nie PiS to pewnie LID
Mam większość i rządzę w kraju :mike:
Zresztą na poczatku nie pisaliśmy czy PiS powinien zaprosić do rządzenia LPR i SO tylko rozpatrywaliśmy to z drugiej strony - od strony tych dwóch partii.
bellus pisze:PiS nie wziął by sojuszu z SLD nigdy
Przed wyborami mówili to samo o LPR i SO więc w polityce nie ma słowa 'nigdy'. I jeszcze to słynne zdanie - 'nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem' a mogę ci powiedzieć a ty mi możesz wierzyć lub nie że byłem pewny na 120% że Jarek prędzej czy później ale po wyborach tym premierem jednak zostanie. I został :roll:
bellus pisze:Giertych i Lepper nie weszli do rządu za nic. Dostali ministerstwa, dostali stołki i wiele innych rzeczy.
Nie chcieli resortów siłowych na czym zależało głównie PiSowi więc Kaczyńskiemu to odpowiadało i dał im co innego a miał pod swoimi łapkami i tak więcej niż gdyby rządził z PO. PO nie chciało doprowadzić do takiej sytuacji więc się z PiSem nie dogadało. A PiS przy SO i LPR miał te swoje siłowe bo oni tylko w tym są dobrzy - w zwalczaniu korupcji i walki ze złem. Jednak w tym problem że szukają go nawet tam gdzie go nie ma co podchodzi pod chorobę i obsesję na tym punkcie.
bellus pisze:Po raz kolejny powtarzam są lepszymi politykami. Osiągnęli władzę, udało im się to, czego Tusk nie osiągnął.
Na podstawie tego że rządzili ja nie stwierdzę że są lepsi bo mimo że coś mieli to i tak krajem rządził PiS na co PO się nie chciało zgodzić jak pisałem. A gdyby PiS uległ PO to nie mielibyśmy tego całego gadania o tym że demokracja może być zagrożona i PiS nadużywa władzy a tłumaczy to jedynie przypadkiem. LPR i SO chcieli tylko dobrać się do głównego koryta i dlatego nie zależało im na 'sile', co PiSowi także odpowiadało i dzięki temu się dogadali. Gdyby PO przystało na warunki PiSu (przez co i tak byśmy mieli jakieś podsłuchy, szukanie haków, prowokacje co w konsekwencji pewnie doprowadziłoby do rozwiązania tej koalicji i wyborów które i tak mamy a jednocześnie PiS na scenie politycznej nie miałby godnego rywala) to nazwałbyś go lepszym politykiem od Giertycha i Leppera :?:
Yukasz pisze:A teraz możecie mnie uświadomić czy w Polsce teoretycznie (bo w praktyce pewnie nie będzie to miało miejsca) jest możliwe cos takiego jak zapowiadano na Ukrainie że partie które przegrywają wybory tworzą rząd Question
:?: :glass:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”