Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 16 paź 2007, 1:13

Przed debatą Tuska z Kwaśniewskim a po tej piątkowej to Tusk był jej faworytem więc wydawało mi się że wygra Kwach bo wcześniej faworyci nie wygrywali lub minimalnie. Po I rundzie myślałem że Tusk polegnie bo dla mnie tą wygrał Kwaśniewski. II Tusk a trzecia taka remisowa co daje mi coś około remisu w którym nie chcę wskazywać kto był minimalnie lepszy. Jak w piątek zastanawiałem się z jaką przewagą wygrał Tusk tak dziś zaraz po debacie nie potrafiłem sobie odpowiedzieć kto był lepszy a na usta nasunęło mi się jedno ważne ale to zajebiście ważne pytanie - gdzie kuwa była Monisia która wygrała pierwszą debatę :lol: i dała o sobie znać w drugiej :?: Nawet w 'Szkle kontaktowym' zadzwonił jakiś widz i spytał się czemu Olejnik nie zadawała pytań podczas debaty bo jak powiedział 'to taka laska jest' i zakończył krótkim - 'czy ona jest wolna?' :lol2:
A co do debaty to Tusk w kilku momentach mocno oberwał i wg mnie wypadł gorzej niż z Kaczyńskim gdzie pokazał się z bardzo dobrej strony. A Kwaśniewski był lepszy niż w pierwszym starciu. Debata ta nie była jak w większości przypuszczano debatą przyjaźni bo obaj walczyli o głosy dla swoich partii a nie razem przeciwko PiSowi choć i temu się dostało. Ale debata momentami była dość ostra jak na moje oko. Dziwne że Tusk mówiąc o Irlandii jak o eldorado które chce nam w Polsce zrobić nie za bardzo orientuje się (a może nie chce powiedzieć) w jej podatkach i niemal nie doszło tu do nokautu. Tak samo zresztą tak jak ja nie wiedział że to podobno to Kwaśniewski ułaskawił bohatera 'Długu' :roll: A wydawało mi się że to zrobił Kaczyński i Ziobro jak został pierwszym i ostatnim sprawiedliwym od razu zajął się tą sprawą. Widać obaj byliśmy w błędzie.
Dla mnie dobre było zakończenie Tuska skierowane do elektoratu LiDu bo lepsze to niż zazwyczaj słyszane ględzenie że za naszych rządów będzie hiper super i co to nie my. No a później życzył Kwaśniewskiemu powrotu do zdrowia :lol:
Dobre było jak Kwaśniewski powiedział że może Tuskowi pokazać jak się wygrywa wybory :lol: Jednak z drugiej strony ten pokazał że nie zna problemów przyziemnych ludzi którym biurokracja jest dobrze znana a to jak Kwach powiedział że podpisuje różne rzeczy które mu podsuwają i czasem nie wie co to jest to... :roll:
Tusk m.in. pokazał że LiD to nie jedność a Kwaśniewski to marionetka lewicy która tak naprawdę nie ma pojęcia o programie LiDu takiego jakie powinna mieć osoba która idzie na pierwszą linię ::roll:
Co mnie denerwowało to widziane już wcześniej i jakże charakterystyczne dla polityków nie odpowiadanie na pytania a atakowanie oponenta i gadanie nie na temat... no ale cóż :roll:

Co do wcześniejszej debaty Giertych - Miller to... no właśnie oglądał ktoś :?: :lol: Transmitowały ją chyba tylko kanały TVP a odbyła się w godzinach drugiego szczytu gdy większość ludzi wracała z pracy do domów co pokazuje gdzie wszyscy mają inne partie poza trzema najsilniejszymi :roll:
fieldy pisze:Jeszcze nie tak dawno PiS prowadził w sondazach [choć w mediach podawali, ze PO ich bije a najwiekszych miastach. to ogólnie byli na prowadzeniu chyba] .. zdawało się, ze PiS znów [lepsze spoty, ogólnie - lepsza kampania] wygra z PO. Teraz jednak - po debacie, wszystko szczesliwie się zaczyna układać. Tak sobie myśle, czy tym razem sztab PiSu nie popełnił błędu ?
Podobno PO zapowiedziało że w tej kampanii nie popełni wcześniejszego błędu i mieli rozkręcać się z biegiem czasu i tak rzeczywiście jest. PiS po wielkim bumie jakby osłabł.
Co do kolejności debat to najpierw Kwaśniewski wyzwał na pojedynek Kaczyńskiego a PiS sobie wymyślił że tym samym wywali Tuska z pierwszego szeregu co jak widzimy obróciło się przeciwko jemu bo o tej debacie nikt już nie rozmawia.

No a na koniec chciałbym pogratulować wyborcom PiSu prezydenta który dziś zastępował swojego brata i nakłaniał do głosowania na PiS. Takiego prezydenta było nam trzeba :brawo: Szkoda że ja nie mam swojego prezydenta :cry:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”