Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 16 paź 2007, 14:26

Mi wyszło cos takiego:

Platforma Obywatelska - 60% zbieżnych odpowiedzi

Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 60% zbieżnych odpowiedzi

Pozostałe partie:
Samoobrona RP - 50%
Prawo i Sprawiedliwość - 50%
Polska Partia Pracy - 50%
Lewica i Demokraci - 40%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 35%

:roll: :lol:

Słaby ten kalkulator. Choć gdy ostatnio chciałem się tak dobrze zastanowić na co ostatecznie zagłosować, to faktycznie waham sie pomiędzy Liga Prawicy Rzeczpospolitej a PO. W PO przekszkadza mi ewntualna koalicja z LiD i tego bym bardzo nie chciał no i marginalizacja "Jasia co jest Marią" i jego stronnictwa tez mi się nie podoba. W LPR przeszkadza mi Romek i jego Liga (fanem Jurka i jego PR też nie jestem) ale jest za to UPR i tak patrząc na liste Ligi Prawicy Rzeczpospolitej w moim regionie to jestem mile zaskoczony. Na 20 kandydatów na liście jest tylko 6 członków nielubianego LPR a dominują UPRowcy(w tym człowiek, którego miałem okazje poznać osobiscie i zrobił na mnie dobre wrazenie, na niego zagłosuje) albo ludzie bezpartyjni ale popierani przez UPR(głównie biznesmeni) to ostecznie przekonuje mnie do głosowania na UPR.

Co do debat to walka Leszek vs Romek była wyjatkowo zenującym spektaklem(nawet jak by była merytoryczna to i tak nie ocenił bym tego dobrze bo jestem nie obiektywny w kwestii tych polityków Romka nie lubie a mój stosunek do Milera dobrze oddaje tekst Kazik ten "będziesz wisiał Miler ty... itd."). Filedy dobrze to opisał ale zapomiał wspomieć o wątku Goethego też był całkiem debilny i chamski, słowem w stylu Milera.
Następnej debaty nie oglądałem bo uznałem, że to strata czasu i akurat fajny film leciał na TVP Kultura.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”