FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: African » 16 paź 2007, 21:31

Paranoja ['] ostatnio modne się to słowo zrobiło w tym temacie, to i ja go użyję :P

Zapiszecie mnie też do tej sekty, co ? :P :lol:
cyrkiel27 pisze:nie zastanawia was ze prasa W OGOLE nie pisze o valdesie?nie zastanawialiscie sie dlaczego nie ma o nim plotek?dlaczego valdesa nie chce kupic chelsea,milan lub real?

A czy to, że nie pisze to znaczy, że jest słaby ? od kiedy plotki piłkarskie, to odnośnik do klasy danego piłkarza ? Chelsea nie chce go kupić, bo ma Cecha, Real ma Casillasa, Juventus Buffona, a nikt tutaj nigdy nie powiedział, że Valdes jest lepszy od tych panów. Milan ma Dide, który jest gorszy od Valdesa w chwili obecnej przynajmniej o klasę. A czy to, że Milan w danej chwili szukając następcy Brazylijczyka będzie interesował się np. Robinsonem, a nie Valdesem, to znaczy, że Anglik jest lepszym bramkarzem od Hiszpana ? jeśli tak sądzisz, to sam jesteś w sekcie.
cyrkiel27 pisze:co tydzien inny zawodnik barcelony zmienia klub

Po prostu Valdes to nie tak medialny piłkarz jak Messi czy Deco i przez to o takich piłkarzach pisze się zdecydowanie więcej. A powiedz mi, kiedy to ostatnio słyszałeś jakieś plotki o Cechu czy Casillasie ? ja sobie jakoś nie przypominam, a o Lampardzie, Drogbie, Raulu i innych ciągle coś słychać. Czyli idąc Twoim tokiem myślenia, ta dwója bramkarzy jest co najwyżej dobrymi bramkarzami, bo mało się o nich mówi ?
cyrkiel27 pisze:dlaczego dyrektorzy sportowi z calego swiata gdy szukaja bramkarza omijaja barcelone?
Pytał ktoś ostatnio o Edwina van der Sara ? nie, o Casillasa ? nie i można wymieniać tak w nieskończoność.
cyrkiel27 pisze:myslicie ze selekcjonerem hiszpanii sa ludzie przypadkowi,nie znajacy sie zupelnie na pilce

Znają się tak i są tak genialnymi trenerami, że Hiszpanie od zarania dziejów nic nie osiągnęła w piłce :roll:
cyrkiel27 pisze:dlaczego w plebiscytach na najlepsza jedenastke,najlepszych 50 zawodnikow swiata,najlepszych 100 zawodnikow swiata itp nigdy nie bylo valdesa.
Jakie to były plebiscyty ? pokaż tą listę. chyba, że sobie to wymyśliłeś.
cyrkiel27 pisze:smieszne statystyki

Jakby nie było, to statystyki przedstawiają całą prawdę o danym piłkarzu, ale jeśli Ciebie to nie przekonuje, to ja nie wiem co Cię może przekonać. Valdes może ma sam wygrywać mecze, bronić strzały z 5 metrów lecące z prędkością 100 km/h, bronić każdego karnego i ewentualne dobitki ? nie puścić bramki przez najbliższą dekadę ?
I Ty mówisz, że kibice Barcelony są w sekcie, pff :roll: Ciekawie, jak nazwiesz ugrupowanie do którego Ty należysz ?
cyrkiel27 pisze:ogolnie dlugo szukalem innego bramkarza niz valdes ktoryby w jednym sezonie swoimi interwencjami przyniosl straty dla klubu przekraczajace 50mln euro,ktoryby swoimi interwencjami rozsmieszal ludzi na calym swiecie,ktoryby spowodowal ze tytul mistrza hiszpani trafi do najwiekszego wroga

W ciągu ostatnich trzech lat to Barcelona dwa razy była mistrzem kraju, więc Valdes nikomu nie podarował tytułu, a jak już to właśnie w tamtych sezonach przytrafiły mu się dwa czy trzy błędy w ciągu całego sezonu. W ostatnim sezonie, który wygrał Real Valdes był obok Iniesty i Messiego najlepszym zawodnikiem Barcelony i ja nie pamiętam żadnej zawalonej bramki przez Valdesa. Więc co on niby podarował Realowi ?

Zakończę to piękną klamrą - PARANOJA [']

Wróć do „Hiszpania”