Oczywiście możesz zagrać, kto nie ryzykuje ten nie wygrywa, jest ryzyko jest zabawa itp ble ble ble. Jednak przynajmniej dla mnie tu inny wynik jak zwycięstwo Turowa nie padnie. Aż tak bardzo nie sugerowałbym się wynikiem meczu Polonia - Prokom bo Sopocianie także rok temu na początku w lidze wygrywali minimalnie lub nawet przegrywali ze słabszymi rywalami. Jednak zupełnie inne zaangażowanie było w Eurolidze gdzie po słabych meczach w DBE, w Europie powinni byli na dzień dobry wygrać w Turcji. A ten skład Prokomu na papierze wygląda jeszcze lepiej i grają tam zawodnicy którzy walczyli o mistrzostwo NBA lub też bardzo dobrze sobie tam radzili albo tryumfowali w silniejszych ligach niż nasza, Eurolidze bądź na IO i polska liga przy tym wygląda jak orzeszek przy arbuzie. No i Prokom miał pewne kłopoty w okresie przygotowawczym gdyż nie grali w pełnym składzie (także z Polonią) z powodu kontuzji, co nie zmienia faktu że nawet druga piątka Sopocian powinna przejechać się po Warszawiakach którzy byli na pewno bardziej zmobilizowani w pierwszym spotkaniu. Także w poprzednim sezonie Polonia jako jedyna drużyna w lidze pokonała Prokom w ich hali a w W-wie mistrzom Polski także nie było łatwo. W poprzednich latach to Polonia zawsze jakoś miała patent na graczy z Trójmiasta jacy by oni nie byli.lisek_chz pisze:A ja zastanawiam się nad środowym meczem Zgorzelec - W-wa. W pierwszych meczach, Turów poległ niespodziewanie z beniaminkiem, a Polonia była blisko pokonania Mistrza Polski. Chociaż to bardzo ryzykowny typ, ale singla może puszczę Wink
A Turów z tego co pamiętam dobrze prezentował się w sparingach, wzmocnił się w porównaniu do poprzedniego sezonu, dysponuje większą siła ofensywną i szerszym składem no i będzie chciał się zrehabilitować za wpadkę w pierwszym meczu bo druga porażka może już budzić pewien niepokój. Turów w tym sezonie walczy o medal i może nie prezentuje jeszcze najwyższej formy tak jak Prokom co pokazały pierwsze mecze ale myślę że wygra z Polonią. Inny wynik będzie sensacją.