Chyba się nie wyłamię i podpiszę, że McClaren powinien stracić posadę. Najlepiej jeśli do zmiany dojdzie po zakończeniu eliminacji. Bez względu na to, czy Anglicy ten awans wywalczą, czy nie. Niewielkie usprawiedliwienie to kontuzje w linii defensywnej. Nie ma co ukrywać - ustawienie Richards, Ferdinand, Campbell, Lescott nie jest może najlepszym z możliwych scenariuszy.Ale i biorąc pod uwagę te problemy to porażkę w Moskwie uznać trzeba za ogromne rozczarowanie. Nie wyobrażam sobie EURO bez Anglików, ale na dzień dzisiejszy taki scenariusz jest bardzo realny. Zaryzykował z posadzeniem Lamparda i to się nie opłaciło. Trudno mi jednak stawiać to jako argument przeciwko selekcjonerowi, bo sam postulowałem o odpoczynek dla Franka. Widocznie i ja się myliłem i McClaren. Brawa dla Wayne'a za gola i wolę walki. Ale przesadził bezsensownie faulując(IMO przed polem karnym) napastnika Rosjan. Z drugiej jednak strony co to za sytuacja, w której Rooney walczy 1 na 1 z przeciwnikiem pod własnym polem karnym i nie ma jakiejkolwiek asekuracji, żadnego wsparcia, można powiedzieć że gra rolę stopera?...
EDIT: A tak w ogóle to Crouch jest w kadrze i grał 10 minut.