Powoli zbliza sie ligowa potyczka na wyjezdzie z Villareal. Warto przypomniec, ze w zeszlym sezonie przegralismy tam 0:2. W zespole gspodarzy z powodu kontuzji nie zagra ich najlepszy strzelec w tym sezonie - Rossi. Chociaz nawet gdyby byl zdrowy to by nie zagral, bo ma juz na koncie 5 zółtych kartek. Sporo jak na napastnika. W prasie pojawily sie tez pogloski, ze Frank chce dac odpoczac Ronaldinho, aby ten byl w pelni gotowy do srodowego meczu z Glasgow. O ile rok temu uwazalbym takiego posuniecie za zly pomysl, o tyle dzisiaj nie mam nic przeciwko. Ronaldinho kilka godzin temu rozegral mecz w Rio, wiec bedzie mial bardzo malo czasu na odpoczynek biorac pod uwage jeszcze dlugi lot do Barcelony. Szkoda tylko, ze nie mamy do dyspozycji zadnego DM`a, wiec na srodku znowu bedzie musial wystapic Iniesta, ktory na pewno swietnie by zastapil Ronaldinho na lewej stronie. W takiej sytuacji mozna by wystawic Gio w meczu z Villareal. Mam tez nadzieje, ze na srodowy mecz wroci Yaya, bo troche sily fizycznej przyda nam sie w tym meczu.
Sklad latwo jest przewidziec, jako ze w tym sezonie Frank odszedl od systemu rotacji.
Valdes- Olequer, Puyol, Milito, Abidal- Iniesta, Xavi, Deco- Ronaldinho(Gio), Henry, Messi
Gratulacje tez dla Henry`ego, ktorego bramki zapewnily Francji zwyciestwo nad Litwa, a do tego zapewnily mu samemu tytul najlepszego strzelca w historii reprezentacji Francji.
edit: wlasnie patrze na statystyki na skysports i widze, ze wedlug nich Deco ma 5 zoltych kartek na koncie. To teraz sam juz nie wiem jak to jest. Trzeba jednak chyba powolywac sie na lfp i uznac, ze Deco ma tylko 4 kartki na koncie.