Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 20 paź 2007, 21:51

W innym temacie trafiłem na taką opinię:
Bienias pisze: Co do wyniku to zal dupe sciska. tak nudnego meczu dawno nie ogladalem. Jezeli tak grajaca Legia wyprzedza Lecha to mam tylko nadzieje ze Wisla jej wbije sporo bramek i sama pokaze styl oraz umiejetnosci aby miec szasne zaistniec w pucharach.
Rozumiem, że to rozczarowanie przemawia, ale myślę, że sytuacja w tabeli jeszcze parę razy się zmieni ;). Kto wie, może Legia będzie jeszcze przez jakiś czas jeszcze liderem :P? Nie jestem przekonany, czy Legia jest w takim kryzysie, by mecz na Reymonta był spacerkiem. Wisła nie gra wielkiego futbolu, tylko po raz pierwszy od długiego czasu gra konsekwentnie i zawsze znajdzie się ktoś kto wepchnie piłkę do siatki. Niby niewiele, ale w Polsce wystarcza ;).

Na podstawie dzisiejszego meczu ciężko coś wyrokować w kwestii następnej kolejki, bo derby na Kałuży są wizytą na innej planecie i polegają głównie na kopaniu się po kostkach, nie na graniu w piłkę. Ja jestem zbudowany postawą wiślaków, bo nie dali się zniechęcić. Zieńczuk pokazuje, że należy mu się gruba kreska za wcześniejsze niepowodzenia. Nie wierzyłem, ze uda mu się tak długo zachować formę, tymczasem gra coraz ciekawiej, dzisiaj przy bramce to była prawie brazyliana ;). Pawełek w końcu pokazuje umiejętności, Skorża też świetnie, bo nawet jak popełnia błędy (Paulista to ostatnia osoba jaką wystawiłbym w derbach), to od razu poprawia i to z jakim skutkiem.

Z Legią również zadowolę się kiepską grą, jedną bramką (nie musi być nawet z woleja z ostrego kąta), byle tylko trzy punkty były.

Wróć do „Polska”