Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 22 paź 2007, 16:24

Tak już odbiegając od wczorajszego meczu... Krążą słuchy, że Villareal złożył Juventusowi ciekawą ofertę :) Oferują Riquelme za Tiago. Tak się zastanawiam i pewnie jeszcze długo będę czy warto. Riquelme stary nie jest ale Tiago jest o 3 lata młodszy. Portugalczyk do tej pory nie złapał formy i jeśli tego nie zrobi do stycznia, to chyba <papa> Riquelme to świetny piłkarz, który i tak jest lepszy niz Tiago nawet w formie ;) ale mamy kilka innych opcji. Ja jestem za sprowadzeniem Diego. Rozmarzyłem się w tej kwestii ale jeśli miałbym wybrać sobie dowolnego, realnego do sprowadzenia piłkarza na świecie, byłby nim właśnie Diego. Na razie to tylko gadanie- zero konkretów ale chyba każdy by wolał Brazylijczyka od Riquelme w chwili obecnej :P ale z drugiej strony, transfer Diego jest mało prawdopodobny, głównie ze względu na cenę. Trza pamiętać, że rośnie nam też Giovinco i wymiana na Riquelme może być korzystniejsza niż kupno drogiego Diego. Ciekaw jestem co planują nasi działacze na najbliższe okno transferowe, wszystko zależy oczywiście od tego. Ja jestem za tym, żeby dać jeszcze kilka szans Tiago ale jeśli nic się w kwestii jego formy nie zmieni, a on sam będzie chciał odejść w styczniu, to trzeba będzie kogoś do środka sprowadzić. Jeśli ta oferta jest prawdziwa, to działacze w Turynie z pewnością mają ogromny ból głowy :)

Kolejna sprawa- Del Piero został tatusiem :) W nocy, z niedzieli na poniedziałek, Sonia wydała na świat Tobiasa Del Piero :] Mam nadzieję, że synek odziedziczył troche talentu po tatusiu :D Gratulujemy świeżo upieczonym rodzicom, a Tobiasowi życzymy długiej i bogatej w sukcesy kariery w Juventusie :]

Wróć do „Włochy”