A wracając do sprawy JKM to skąd sie o niej dowiedziałeś pewnie z Dziennika bo to on wytoczył całą sprawe(bardzo obiektywnie zresztą, w Dzienniku można było wyczytać, że JKM głosił teorie pt: "klactwo jest zarazliwe", "porażeniem mózgowym można się zarazić" i ogólnie przedstawiono go jako miks nazisty z faszystą fajna manipulacja ktora jest chyba brakującym ogniow pomiędzy Berią a Jeżowem) a może z Faktów, zauwazyłeś że w materiale filmowym w Faktach ani razu nie przemawia JKM na temat tej integracji tylko jego słowa są cytowane przez działacza SLD (który zresztą "bardzo ciekawie" się zachowywał czyzby choroba Filipińska) i PK (bardzo obiektywnie). JKM mówił o tym, że rodzice powinni mieć prawo decydować o tym czy ich dziecko bedzie chodziło do szkoły integracyjnej czy nie bo to nie sprawa państwa tylko rodziców. Wyraził tym w sposób pośredni punkt programu UPR dotyczący edukacji a konkretnie wolnego wyboru szkoły przez rodziców a co za tym idzie prywatnej edukacji. Ja broń boże nic nie mam przeciw integracji sam chodziłem do gimnazju integracyjnego, ale tylko dwa miesiące(nie dla tego, że mi się nie podobało, ale dla tego, że mnie zwyczajnie wylali na zbity ryj za złe zachowanie fajki itd.) Osoby niepełnosprawne nie przeszkadzały mi oprócz dzieci niewidomych, które bardzo głosno pukały na takich maszynach do pisania strasznie mnie to denerwowało, teraz pewnie mają już komputery i bardzo dobrze. Tylko zobacz, że ktoś może mieć taki światopogląd, religie albo dziury na mózgu i nie chce aby jego dzieci chodziły do szkoły integracyjnej, bo nie i takie jego święte prawo, teraz te prawo zostało mu odebrane a nie dobrze jest jesli komuś zabiera się jego prawa, nie? A co do krytyki JKM to ty go nie skrytykowałeś tylko wyzwałeś od chamów nie podając argumentów, które miały go czynić tym chamem. Krytykuje to go ja, posądzając go o brak medialności nie umiejetnośc agitacji i nieudolne kierowanie UPR z tylnego fotela.
Yukasz pisze:W USA jest wiele debilnych przepisów
O jaki stan ci konkretnie chodzi? Bo z mojej wiedzy wynika, że jednak jesli chodzi o debilne przepisy i etatyzm to jestesmy przed stanami o lata świetlne a szkoda.