Formula 1

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: RadoGol » 22 paź 2007, 22:36

Z tego, co wyczytałem w polskich portalach Hamilton wydał dzisiaj takie oświadczenie nt. apelacji złożonej przez McLarena:

„To byłoby złe. Ja chcę wygrać na torze. Chcę wygrać ze stylem, chcę wygrywać wyścigi, wygrywać walcząc. Awansować z powodu wykluczenia innych kierowców to nie sposób, w jaki chcę to uczynić.”

„Czułbym się dziwnie po tym, co zrobił Kimi, wykonał fantastyczną pracę w ostatnich dwóch wyścigach. Wygrał wczoraj, a odebranie mu teraz tytułu byłoby okrutne i prawdopodobnie złe dla sportu.”

„Mam dopiero 22 lata, będzie jeszcze wiele okazji do wygrania tytułu mistrza, nie mam wątpliwości, że uda mi się to osiągnąć w przyszłości.”

W ciągu tego sezonu Anglik nie zyskał wielu fanów przez to, że swoje wyniki zawdzięcza nie tylko własnym umiejętnościom, ale powyższymi wypowiedziami zachował się moim zdaniem, jak na sportowca przystało. Uważam, że nie zasłużył on na zwycięstwo w minionym sezonie, lecz jest on jednym z najlepszych obecnie kierowców Formuły 1 patrząc na to bez względu na to czy ktoś mu pomagał krzywdząc innych zawodników, czy nie i moim zdaniem dlatego należy mu się duże uznanie.

Wróć do „Inne sporty”