Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 29 paź 2007, 14:25

Zico_FCI pisze:Mecz i wynik dokładnie taki jak się spodziewałem.

U mnie tak samo choć jednak liczyłem na jakiś cudem wywalczony remis zero do zera. Zwycięstwo Wisły zasłuzone, bląd Choto kardynalny.
To spotkanie (a także z Lechem i Koroną) pokazało, że Legia nie potrafi nic ciekawego zaproponować w ataku w spotkaniach z silnymi rywalami. Ten strzał Edson był raczej dowodem na potwierdzenie jego umiejetności strzałów z dystansu, zas okazja Gizy (jak on tego nie strzelił!) wynikała z błędu Wislaków a nie z skutecznej akcji Legii. Brak nam siły w ataku i to widać wybitnie. Na Grzelaka narzekam juz od momentu gdy go kupiono (aż za 700 tys zdecydowanie za dużo, "nie spłacił" nawet 10% tej sumy) Udało mu się zagrać dobrze dla Widzewa na poziomie 2 ligi potem w OE zdobył kilka goli, zagrał w reprezentacji w jakimś małoważnym meczu bo trener chciał go sprawdzić i już kupiono go do Legii jako świetnego piłkarza i gwiazde, a jak jest na prawdę każdy widzi. Co do Chinyamy to nawet nie chce mi sie o nim pisać nie chciany w Grodzisku(nic dziwnego nie potrafił zdobyc bramki strzelając z 5 metrów a na 10 super okazji wykorzystywał ze dwie) ma być filarem Legii po prostu żal.pl (cloner to nie jest taka strona w internecie) Zle się dzieje z Rado, w tamtym sezonie był jednym z najlepszych zawodników w lidze na swojej pozycji a teraz to już tylko cień tego zawodnika, miał przeciwko sobie dwóch pomocników a nie potrfił ich przedryblować, jeszcze żeby było go kim zastąpić ale Groszek to taki "jezdzieć bez głowy" niby coś kombinuje, szarpie, walczy ale zwykle nic z tego nie wychodzi, gdyby Rado był w optymalnej formie grzał by ławe. Szkoda, że Szałach ma takie kiepskie zdrowie może on by coś tu poradził. Pozytywem jest dobra gra Muchy, popełnił co prawda jeden duży bląd ale Wislacy go nie wykorzystali, w paru okazjach bronił świetnie gdyby nie on mogło być zle. Mucha jest obecnie po wyjezdzie Fabinskiego do Arsenalu i słabej formie Dolhy najlepszym bramkarzem OE, choć na jednej pozycji jest dobrze. Co do sameg spotania to oczywiście nie przesądza o losach mistrzostwa sezon jeszcze długi i cięzki, wszystko się może zdarzyć (tym bardziej, że Legia gra trudne mecze u siebie a Wisła jedzie na wyjazdy) Wzmocnienia w Legii pilnie potrzebne bo jak nie to ['].

Z reszty spotkać nalezy wynotować strzał Michała Stasiaka dający zwycięstwo Zagłębiu Lubin w meczu z Zagłębiem Sosnowiec, na prawdę piękny gol.

Wróć do „Polska”