Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 29 paź 2007, 15:16

10 pisze:Nieobliczalna BVB zaskoczyła tym razem pozytywnie i - chociaż nie oglądałem całego meczu - to ona była bliżej victorii w tym spotkaniu.
Typowe - przeciętniak Bundesligi mobilizuje się przeciwko Bayernowi i rozgrywa prawie najlepszą piłkę w całym swoim dotychczasowym sezonie :] Faktem jest, że Dortmund był bliżej zwycięstwa - w 2 połowie - pierwsza była z lekkim wskazaniem na nas (2 poprzeczki z rzędu :? + brak czerwieni dla bodajże Degena za ewidentny faul na Klose tuz przed polem karnym - kto wie jakby wyglądał wówczas mecz). Druga połowa - zgodzę się, z wyraźnym wskazaniem na Dortmund, gdyby nie ich "fantastyczna" skuteczność (brawa dla Valdeza za godne zastępwanie RSC na boiskach BL) oraz dobra dyspozycja Rensinga i przede wszystkim Micho, byłoby kiepsko. Kiepski mecz w wykonaniu naszej pomocy, szczególnie skrzydeł - bez Francka jest jednak trudno...
Akarin pisze:Merk sędziuje,
To posędziował - z kolejnymi błędami, jakby nie patrzeć, mającymi wpływ na przebieg meczu.

Ogólnie jednak trzeba przyznać - remis był w zasadzie dobry dla nas, a może też wpłynie studząco na bawarskie głowy - pewnie niejeden już był przekonany, że w tym sezonie już z górki :wink:

Nie miałem okazji skomentować meczu z Crveną Zvezdą - trzeba przyznać, że było ciężko. Murawa raczej nam nie sprzyjała, ale nasza gra i bez tego była trochę mało składna. Najlepszy - pod nieobecność Ribery;ego - jak zwykle Ze Roberto, świetny też po raz kolejny Klose, znakomite przewodzenie obronie przez Lucio. No i Kroos 8) - po raz kolejny pokazał swój talent, chociaż nie przesadzałbym z twierdzeniem, że
Gomez pisze:szybko zapomnimy o Effenbergu :P
:wink: Podobał mi się też komentarz Ulliego, że za trzecią bramkę bramkarza Crveny Zvezdy należałoby zesłać na Syberię :P

Generalnie o rozgrywki pucharowe jestem spokojny - najgorszy mecz faktycznie już za nami i pierwsze miejsce w grupie powinno być do osiągnięcia.

Wróć do „Niemcy”