FMy

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 30 paź 2007, 0:30

Ja zawsze ustawiam zawodnikom indywidulane ustawienia, przykładowo ostatnio grałem w systemie 3:5:2 Auxerre i w takim systemie w formacji pomocy mam 2 defensywnych pomocników, 2 skrzydłowych i ofensywnego pomocnika. Jednego defensywnego pomocnika wyznaczam do czarnej roboty (taki Makelele: gra przy przeciwniku, defensywne nastawienie, agresywny odbiór, ścisłe krycie, brak rajdów) a drugiego jako cefniętego rozgrywającego (taki Pirlo: już dużo bardziej kreatywny, już nie defensywne nastawienie a normalne, trochę mniej grający przy przeciwniku, strzały z dystansu, rajdy z piłką) przed nimi rozgrywający (taki Kaka: ofensywne nastawienie, baaaardzo kreatywny, grający krótką piłkę, wolny elektron, mnóstwo rajdów, strzałów z dystansu, ale już nie ostra a delikatna gra w odobiorze i brak ścisłego krycia) do tego na liście rozgrywających pozycję 1 daje temu przykładowemu Kace a 2 temu przykladowemu Pirlo i środek pomocy wymiata.

Innych formacji opisywać nie będę, bo chodzi mi tylko o to ża jak poszczególnym zawonikom na odpowiednich pozycjach da się konkretne ustawienia pasujące do ich charakterystyki gry i pozycji to taktyką będzie dużo lepsza niż "wszyscy grają ostro w odbiorze, tak Kaka też i wszyscy mają być ofensywni nawet środkowi obrońcy" a i sami zawonicy będą grać lepiej jeśi będą robić głównie to co potrafią najlepiej i to czego wymaga ich pozycja

Ale zepołowe też ustawiam :D

Wróć do „Hyde Park”