Mundial 2014 w Brazylii

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 30 paź 2007, 20:25

macko001 pisze:ja nie jestem za tym programem FIFA żeby MŚ odbywały się co 4 lata na innym kontynencie, prawdopodobnie przez to spadnie postęp techniczny czy stylu prowadzenia/organizacji mistrzostw, gdyz na wielu kontynentach nie ma kilku rownorzednych kandydatow do walki o te mistrzostwa, przez co jest mała rywalizacja, z czego wynika wlasnie mały ten postęp :0
Sam pomysł z rotacją kontynentów był dobry, ale się nie sprawdził. Chodziło o propagowanie futbolu i o pomoc rozwojową dla krajów. FIFA wpadła jak śliwka w kompot, bo nie przewidziała, że będzie musiała pomagać tak słabo rozwiniętym krajom, z takimi problemami - jakich nie ma żaden inny kraj, i z tak wielkim terytorium. Jeszcze nigdy MŚ nie rozgrywały się na tak dużym obszarze (w 1950 mistrzostwa byly rozgrywane w miastack, które były oddalone od siebie stosunkowo niedaleko, z wyjątkiem Recife).
African pisze:Ciekawe, czy jakby o organizację ubiegała sie Argentyna czy choćby Chile, to Brazylia też by wygrała te wybory.
Jestem pewny, ze Argentyna by wygrała, Chile - nie wiem. Argentyna ma lepszy rozkład miast (wszystkie główne są na północy), mniej problemów, szybko się rozwija i ma lepsze stadiony (w budowie jest nowy stadion Independiente, który będzie najnowocześniejszym w Ameryce Południowej).
Ale kwestie gospodarcze nie są naszym problemem :) Trzeba się cieszyć, że Brazylia dostała mundial, bo zasłużyła jak mało kto. Zabawa będzie przednia.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”