Studia

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 31 paź 2007, 12:36

A myślisz, że uczciwe jest, gdy państwo (a konkretniej podatnicy) kształci ludzi za swoje pieniędze, a ci wyjeżdżają później do innych krajów i tam wykorzystują swoje umiejętności? Niech przykładem będą tutaj lekarze, których wykwalifikowanie sporo kosztuje, a ci szantażują jeszcze państwo, że w Anglii mogą zarabiać kilkukrotność tego co tutaj (abstrahując od tego, że za taką pracę jaką tutaj wykonują należą im się większe pensje). To chyba nie jest do końca uczciwe.
A dziwisz się ludziom że wyjeżdżają :?: Skoro w kraju zarabiają grosze a np nauczyciele jak niedawno pokazywali aby jakoś godnie żyć łapią się innych dodatkowych prac a to oni kształcą nowych Polaków to co mają robić :?: A jednocześnie taki poseł bez matury zarabia kilkanaście tysięcy a czasem pierdzi tylko w stołek. Tak więc należałoby podnieść płace aby osoby uczące sie 1/3 życia mogli później żyć na odpowiednim poziomie a nie od wypłaty do wypłaty. Jak wszystkie studia będą płatne a ludzie zarabiali grosze to i tak wszyscy będą wyjeżdżali.
cloner pisze:Pewnie coniektorzy z Was maja wyklady w grupie 100 osobowej, a moze nawet wiekszej. Ja mam wyklady w grupie 10-15 osobowej [moja grupa liczy obecnie 26-28osob]
Miałem wykłady na których powinno być więcej osób niż te 100 a przychodziło mniej niż te 10-15, a niekiedy nikt i wykładu w ogóle nie było :lol2:

Wróć do „Hyde Park”