Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 31 paź 2007, 18:40

Za 2 godzinki mecz z Empoli :) Wynik inny niż zwycięstwo Juve nie wchodzi w grę, biorąc pod uwagę ostatnią porażkę z Napoli i niezwykle ciężki mecz z Interem w następnej kolejce. Kontuzjowany jest Legro więc pewnie szanse dostanie Criscito. Podobno od początku zagra też Tiago. Ostatnio dużo gada, będzie miał teraz szanse p[okazać się na boisku. Wbrew pozorom mecz nie będzie łatwy. Miełem okazje oglądać kilka razy Empoli w tym sezonie, głównie obserwując nasza wschodzącą gwiazdkę 8) i uważam, że Niebiescy swoją grą zasługują na wyższą pozycję w tabeli. Grają dosyć efektowną, ładną dla oka piłkę jak na klub tej klasy. Zazwyczaj brakuje skuteczności. Osobiście (obiektywnie :P ) uważam, że trener za mało stawia na Giovinco właśnie, często wpuszczając go w końcówkach, bo chłopak jest naprawdę przydatny na boisku, bardzo dużo pracuje, miesza, walczy, drybluje, stwarza rzuty wolne itp. IMO już dawno zasłużył sobie na miejsce w pierwszym składzie ale trener pewnie wie lepiej co i jak. W każdym razie z całego serca życzę dziś Giovinco bramki (oczywiście pod warunkiem, że wygramy ;) ), bo doda ona dużo pewności siebie temu zawodnikowi i będzie to kolejny krok do przodu. A Juventus?? Mam nadzieję, że odbijemy sobie pechową porażkę z Empoli. Zawodnicy powinni być podrażnieni i dodatkowo zmotywowani. Liczę też na kolejne bramki Davida :] Ranieri pewnie bedzie oszczędzał Del Piero na Inter, jako że Iaquinta już w pełni sił, może też zobaczymy Camora :) Co tu sie więcej rozpisywać... 3 punkty muszą zostać w Turynie :]

PS Nie znalazłem nigdzie transmisji... Jakby ktoś coś... jakiegoś linka :> ;) Z góry dzięki :)

Wróć do „Włochy”