ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 03 lis 2007, 23:14

franz pisze:Za słaby mam łeb na to. Ogólnie za cięzka muzyka jak dla mnie.
Ciężka ale jakże piękna :D
Ja również nie lubię zbyt cięzkiej muzyki ale Helloween zdecydowanie mieści się w granicach mojego gustu muzycznego. A kawałki takie jak If I Could Fly, Immortal, Light The Universe, In The Middle Of A Heartbeat czy Forever And One wręcz obraziłyby się na Ciebie :P Jeśli nie miałeś okazji posłuchać (w co wątpię ;) ), to gorąco polecam (nie tylko Tobie z resztą). Głos Andiego Derisa świetnie wypada zwłaszcza w tych wolnych momentach ale nie tylko, bo i pokrzyczeć potrafi ;) i to właśnie Derisa tygrysy lubią najbardziej :P ale do rzeczy...

Helloween - Gambling With The Devil

Miałem troche czasu, by przesłuchać płytę co najmniej kilkanście razy i za każdym razem jest równie zajebista, a nawet lepsza :P Jestem pod dużym wrażeniem najnowszego dzieła Helloween, a gust mam raczej wybredny :P Od samego początku do końca płyty słucha się nezwykle przyjemnie. Kawałek po kawałku, refren po refrenie, słucham i nie potrafie jej wyłączyć aż sama się skończy. A potem załączam jeszcze raz i kolejny... :badziewie: Sam początek niezwykle obiecujący (Kill It, As Long As I Fall - IMO najlepszy kawałek na płycie, obok Final Fortune) i wysoki poziom zostaje utrzymany do samego końca. Dynamiczne, melodyjne kawałki, boski wokal, jeszcze bardziej boskie refreny- do czego juz dawno zdążyli przyzwyczaić fanów (wspomniane Kill It, As Long As I Fall, Final Fortune, Fallen To Pieces, Heaven Tells No Lies, ehh musiałbym wymienić wszystkie), aż żal wyróżniać jakiekolwiek piosenki, a te wymienione po prostu wznoszą się ponad poziom doskonałości ;) Jedyne, co się rzuca w oczy to właśnie brak tych wolniejszych, spokojniejszych kawałków ale nie gniewam się absolutnie, bo te na płycie prezentują niezwykle wysoki poziom. Rozpływam się nad płytką ale bardzo przypadła mi do gustu i jest tego warta po prostu ;) każdy fan metalu powinien ją przesłuchać. Helloween powróciło w wielkim stylu i sieje spustoszenie w moim foobarze :) You roll the dice, you know the price :mike: a Serj szybciutko zszedł na drugi plan :oops:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”