NHL

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post autor: Michał M » 07 lis 2007, 15:58

Duch pisze:
Zapraszam do dyskusji
Skoro zapraszasz to czemu nie :P
Mówisz? :D To i ja coś dorzucę :wink:

Jak na razie naprawdę fenomenalny start Ottawy - pobili rekord NHL - po 14 spotkaniach nikt nie miał jeszcze takiego bilansu jak Senatorowie - 13 zw. tylko 1 porażka i 26 punktów na koncie! No i zdecydowane prowadzenie w Konferencji Wschodniej, jak i całej lidze.

Po początkowym słabym starcie powoli odbija się Atlanta - głównie dzięki jak zwykle skutecznemu Kowalczukowi - jest on liderem strzelców z 13 golami :wink: Trochę brakuje jeszcze Thrashers do czołówki, ale mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Duch pisze:Troszkę rozczarowują mnie Rangers. Z takim składem i taką kasą jaką zgarniają Shanahan, Drury, Straka, Jagr i reszta paczki Nowy Jork powinien grać co najmniej tak dobrze jak Ottawa.
Tak to jest z tymi Rangers. Ileż to już razy mieli świetny (na papierze) skład, a nie potrafili przykładowo nawet dostac się do playoffs (czasy Erica Lindrosa się kłaniają :wink: ).
Duch pisze:Zdecydowanego faworyta mamy także na zachodzi, gdzie świetnie gra Detroit (ale niespodzianka nie :lol: )
Detroit zawsze gra świetnie w sezonie zasadniczym, a nie zawsze się to przekłada na faze pucharową :wink: No ale co by nie powiedziec, jest to zespół od lat utrzymujący się w "czubie" ligi.
Duch pisze:Pisałem ostatnio o słabej postawie Devils, a tu nagle poztywna odmiana.
Jednak na razie grzeją tyły w Atlantic Division. Z Rangersami ani z Pingwinami nie dali rady. Chyba nie będzie zbyt różowo dla Diabłów w tym sezonie...

Wróć do „Inne sporty”