ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 08 lis 2007, 16:44

Khazz pisze:Teksty ich są orginalne ( co 2 słowo to, motherfukcer, sex, fuck, itd)

Faktycznie "orginalne" :wink:

Komety - Akcja V1

Lesław i spółka po raz kolejny nie zawiedli i nagrali płytę świetną. Płyta znanego pewnie większości ludzi, którzy interesują się „polskim rockiem alternatywnym”(czyt. ja i Lewartow) zespołu Komety to jak na polskie warunki absolutny rarytas. Akcja V1 to świetna kontynuacja twórczości z poprzednich płyt Komet i płyt legendarnego zespołu Partia(jak by ktoś nie wiedział to Komety powstały właśnie z Partii). Charakterystyczny wokal Lesława jego świetne teksty i ta niesamowita muzyka to wszystko tworzy dobrze znany genialny klimat. Na płycie tradycyjnie znajdziemy dynamiczne punkowe utwory z bardzo mocnym riffem np. „Nie ufaj nikomu” czy „Pozer”. Tradycyjnie mam też trochę rockabilly i westernowskich klimatów. Oprócz dynamicznych melodii na płycie Komet jak zwykle znajdują się wolniejsze melancholijne kawałki, które też są świetne. Na uwagę zasługuje świetny w warstwie tekstowej i muzycznej kawałek „Nikt nie kupuje moich płyt” i instrumentalny kopniak w postaci kawałka "El Ringo". Płyta jest zróżnicowana muzycznie (pojawiają się klarnet i theremin!) i spokojnie mogę ją polecić każdemu kto ma ochotę na dawkę porządnej muzyki. Jeszcze bardziej na płytę nakręca mnie to, że dziś u mnie w mieście punktualnie o 20:00 Komety grają koncert cena biletu śmieszna (10 zł) a podobno na żywo brzmią jeszcze lepiej niż na płytach, cóż zobaczymy wy możecie mi tylko zazdrościć :wink:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”