Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 12 lis 2007, 8:57

Wszystko co dobre, kiedyś się kończy, tak samo seria meczów bez porażki FC Bayern :wink: Mówiłem, że polegniemy tak w 10-12 kolejce, wiele się nie pomyliłem. A nieźle przy okazji "pomógł" nam jakiś dureń z DFB, które znakomicie ustawiło terminarz, tak że każda niemiecka drużyna grająca w P. UEFA zamiast wszystkie mecze "popucharowe" grać w niedzielę, gra przynajmniej jeden w sobotę. Już Leverkusen tak zagrał i przegrał - też w Stuttgarcie zresztą, a Norymberga w Wolfsburgu. HSV tez czeka taki mecz - i to w Bremie z Werderem (1 grudnia) - porażkę Hamburga możecie obstawiać w ciemno. Naprawdę, pogratulować specom od terminarza :x

Co do rotacji - ja generalnie jestem za, tylko pytanie czemu dopiero teraz? Ottmar powinien przygotowywać Bawarczyków już od kilku kolejek na rotację, a nie grać ciągle tym samym składem, a dopiero w meczu ze Stuttgartem robić wielkie przemeblowanie. To można mu zarzucić, bo samego faktu rotacji raczej nie - trudno, żeby w meczu z Boltonem i Stuttgartem, oddzielonych od siebie przez niecałe 48 h, grali ci sami zawodnicy. Ale już czemu w żadnych z tych spotkań szansy nie dostali Sosa i Schlaudraff, zaś ponad 90 min. łącznie zagrał 17-letni Kroos :?:
Pominawszy fakt, że faktycznie nie było żadnego DM-a, co tez nie wpłynęło stabilizacyjnie na zachowanie naszej defensywy :?
Gomez pisze:Olli przy straconych golach mogl sie bardziej postarac...
Szczególnie przy trzeciej. Tak doświadczony bramkarz jak Kahn nie może się zdawać na to, że "chyba usłyszał gwizdek sędziego". Do tej bramki w ogóle nie powinno było dojść, a tak zabiła ona jakiekolwiek szanse na remis.
Gomez pisze:co Wy chcecie od Kroosa?? najlepszy na boisku razem Luca Tonim...
Widzieliśmy ten sam mecz? :shock: Po pierwsze Kroos był wielokrotnie zagubiony, co w sumie nie dziwi, bo Ottmar rzucił go niestety na zbyt głęboką wodę. Po drugie, Toni - może i wykazywał aktywność większą niż ostatnio, ale jak będzie tak dalej marnował stuprocentowe okazje jak ta z 47 min., to ja dziękuję. A jego bramka to w 90% zasługa Klose.
10 pisze:Kroos to rozgrywacz (moim zdaniem - jeszcze za młody <narażę się: za słaby>, by dzielić i rządzić w Bayernie).
Nie, to prawda. Nie zapominajmy, że w poprzednim sezonie Kroos grał jeszcze w U-19, nawet nie w rezerwach w Regionallidze. Hitzfeld po prostu przesadził z ustawieniem go w pierwszym składzie.
10 pisze:Mam jeszcze pytanie: co zrobił Lucio Magninowi, bo jakoś umknęło to mojej uwadze
Machnął mu łokciem w twarz w walce o piłkę. Pewnie Brazylijczyk pogra w tej rundzie już tylko w P. UEFA.
Akarin pisze:a tak btw, to sędzia był zajebisty- nie uznał nam bramki, spalony Kroosa z dupy
No własnie o co mu chodziło przy strzale Toniego - spalonego tam nie było, co niby Luca oparł się na Meirze czy co :?: No bo już przy strzale Kroosa w ogóle był duży błąd liniowego. Dlatego jestem za wprowadzeniem kamer do piłki nożnej.
olson pisze:A później do końca rundy teoretycznie łatwi przeciwnicy, jedynie wyjazd do Berlina może nam sprawić trudności, co w poprzednich latach było regułą.
Myślę, że teraz musimy wygrać wszystkie 6 spotkań, żeby mieć dobre humory na Święta :wink: Jest to cel w zupełności do zrealizowania, zważywszy na przeciwników tak w BL (Wolfsburg, Arminia, Duisburg i Hertha) jak w P. UEFA (Braga i Aris).

Małe słowo na koniec - pocieszające jest, że nadal jesteśmy liderem- choć przewaga zmniejszyła się do zaledwie 1 pkt., to fakt pozostaje faktem :wink:

Wróć do „Niemcy”