Polscy kibice

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: peepe » 13 lis 2007, 10:42

Feniks pisze:Kolejne forum i wciąż te same oklepane pseudoargumenty. Że młodzi napinacze, że na wyjeździe nie byli, że policja zła. Nie będę tutaj dokonywał dogłębnej analizy mojego wywodu. Nie będę odpowiadał na próby kontynuowania rozmowy ze mną w tym temacie. Ja jestem zorientowany, jak wyglądają wyjazdy. Wiem, jak jest z policją. Nie mniej opowiadam się po jej stronie. Wkurza mnie pierd*lenie jednego intelektualnego impotenta z drugim, że policja to ch*je i swędzą ich pały. Wojna między prewencją a chuliganami była, jest i będzie. Rzuca mną o ścianę jak wypowiada się taki "kibic" przed kamerami i piszczy, że policja to, że tamto, a z mordy patrzy mu kryminał. Jesteś agresywny wobec policji? HWDP? To przypierd*l z laski powinieneś wziąć na klate a nie płakać przed kamerami. Chuligani są niewinni? A cegłówki w radiowozach? Obrażenia policjantów po takich zamieszkach? Za atak na funkcjonariusza publicznego w tym kraju odpowiada się z kodeksu karnego. To, że w tłumie dostanie się niewinnemu to oczywiste. Ci "cfani" w mordę sobie napluć nie dadzą i wiedzą kiedy i jak uciec. Zostają napinacze. I potem jest, że nie pozwalali w toaletach w pociągu się załatwiać przy zamkniętych drzwiach, że wulgarnie się odnosili. Ludzie. Jak demoluje się pociąg to nie można inaczej. I co? Jak jest zadyma, to taki z kaskiem powinien stanąć na środku i rozkminiać kto w niego pierd*lną cegłówką, a kto tylko patrzy? Chuligani robią to dla adrenaliny i wiedzą, jakie grożą im konsekwencje. Dlaczego przy innych imprezach masowych tak nie ma? Dlaczego setki policjantów nie napier*ala się z długowłosowcami na przystanku alaska? Dlaczego po koncertach fifki nie ma burd? Wszyscy się tylko tych kibiców uczepili. Nosz to zrządzenie losu.

calkowicie sie zgadzam z tymi slowami. Generalnie jest tak ze prowokuje 10 typow, reszta idzie za nimi, bo jak nie pojdzie to dostanie wjebane od swoich. Co z tego ze ktos niewinny dostanie pala czy gazem? jest w takim a nie innym miejscu, z tymi a nie innymi ludzmi. Prewencja sie nie pierdoli i nie bedzie szukac w tlumie jednego typa co rzucil kamien tylko naprze na caly tlum- bo jak nie to oni napra na policje. proste.
Najlatwiej krzyczec hwdp jebac policje itp itd, a potem w wiekszosci spierdalaja ci najtwardsi, a ci co nie wiedza czym to moze grozic(a tez spiewali) zostaja i dostaja laska przez plecy.
Meczy mnie to strasznie. Chcialbym zeby nie bylo na stadionie jazdy na policje, kazdy chyba widzi i slyszy jak zajebiscie mozna sie bawic gdy jest porzadny doping dla teamu. Ale dopoki na mecze beda wchodzic kryminalisci i karki ktore nie wiedza o co kaman w futbolu dopoty bedzie prowokowanie i szukanie okazji do starcia.

Zgadzam sie tez z druga strona. Zbyt czesto zdarzaja sie przypadki fatalnego uzycia broni przez milicje, zbyt czesto zbyt butnie ustawiaja sie przed kibolami, i rozpoczyna sie lancuszek szczescia :roll: Nie kazdy jednak pamieta ze to nie wina policjantow ktorzy stoja wydygani i szukaja wzrokiem lecacej cegly tylko wina tepych dowodcow ktorzy chyba mysla ze demonstracja sily najszybciej zrelaksuje tlum
:roll:

Wróć do „Polska”