guru pisze:Błędem było kupowanie kolejnej gwiazdy (czyt. Henry).
Tak tylko obk gwiazdy Barca kupiła trzech zawodnikow tzw. pracusiow...
Ja przed sezonem obstawiałem, ze ktos z dwojki Eto'o - Ronaldinho odejdzie po kolejnym seoznie. Nadal tak mysle, tylko spodziewam sie, że to mzoe byc Ronaldinho. Zobaczymy. Szkoda by go było, bo to jedna z ikon obecnej Barcy, ale poprostu w Barcelonie nie ma miejsca dla zawodnikow, ktorzy 2 sezony z rzedu graja przecietnie...
Ja czekam na ruch ze strony Franka, bo wg. mnie on nie ma jaj. Juz dawno powinien powiedzieć wprost, ze 1 czy 2 kluczowych zawodnikow zawodzi. To byłby jakis znak, a tak ciagle stara sie pokazac, że wszystko jest pod kontrola i nic złego napewno nie ma miejsca.
Nie wiem takze czy cokolwiek moze zmienic jakis transfer. Hentelaar jest dobry i to tyle, Maxi moze by sie przydał. Jesli ktos mailby przyjsc to nowy motor napedowy akci ofensywnych. Bo trudno atakowac dwojka Iniesta- Messi i czasami tak od "niedizeli" Ronaldinho. To troche mało jak na Barcelone, ktora słynie z ofensywnego stylu gry.
Barca ma najlepsza kadre w La Liga, tu chyba nie ma watpliwosci, 90% to zawodnicy o statusie "klasa światowa", naziwksa, ktore spokojnie mogłby znlezc sie w "11" najlepszych ekip świata. Im niczego nie brakuje, czyli poprostu wszystko zalezy od Ryja i to on musi to jakos poukladac. Do Gran Derbi ma pewna posade, po tym zobaczymy. Valencia, Espanyol. Real tu niestety w obecnej sytuacji trzeba zdobyć minimum 7 pkt.