Pewnie że zmaleje bo część osób głosujących w wyborach na PO nie głosowało na nich bo wierzyło w ich zapowiedzi ale chciało odsunięcia PiS od władzy no i później zaczną się problemy z zarządzaniem krajem. Zresztą teraz poparcie wynosi chyba coś ok 50%.franz pisze:Zjedzie na pewno nie do zera ale zjedzie na pewno zobaczysz.
Ten "Super urząd antykorupcyjny" to CBAfranz pisze:Ciekawi mnie "Super urząd antykorupcyjny" prowadzony przez panią Julie Pitere. Dlaczego PO, które podaje się za partie liberalną tworzy kolejny kosztowny i zbędny urząd zwiekszając tym samy etatyzm i dodając kolejną cegiełke do muru pt. "biurokracja" .
Na wstępie powiem że jak Ołdakowski nie mógłby pełnić funkcji posła to na jego miejsce przyszedłby inny PiSior wiec ich liczba by się zgadzała w przeciwieństwie do tego co piszesz. Tak samo jak Dorn niby miałby się zrzec mandatu i na jego miejsce też by przyszedł inny polityk PiS.franz pisze:Jamajka podpadł mi jeszcze tą sprawą z posełm PiS i dyrektorem i współzałozycielem Muzeum Powstania Warszawskiego w jednej osobie - Janem Ołdakowskim. Zdecydowana większość ekspertyz prawnych była po stronie Ołdakowskiego jednak Jamajka upierał sie aby go pozbawić mandatu (zawsze jednego posła opozycji mniej nie?) Komorowski wręcz posłużył się szantażem albo Muzeum albo Sejm masz czas do tej i do tej pory a jak nie to cie wywale na zbity ryj. Ciekawe co by było gdyby to marszałek z PiS postepował tak skandalicznie (dzielenie dziennikarzy sprawa Ołdakowskiego) pewnie media podniosły by straszliwy lament i protesty a że to Jamajka to mamy cisze i jak tu wierzyć w bezstronnośc mediów?
I nie wiem jak wyliczyłeś że 'zdecydowana większość ekspertyz' była po stronie Ołdakowskiego
Nie oceniałbym Pawlaka po tym kim jest z zawodu bo to się ma nijak co do jego przyszłej funkcji. Tez jestem zdania że Tusk nie miał wyjścia bo zaraz po wyborach wydawało mi się że to Ministerstwo Gospodarki będzie jednym z kluczowych dla PO. A sam Pawlak mimo że to 'ochotniczy strażak' ze wsi ponoć jest na bieżąco z każdymi nowinkami informatycznymi a o samej informatyce mógłby gadać godzinami czego u pospolitego strażaka wg powszechnej opinii też raczej nie sposób znaleźćfranz pisze:A z tym Pawlakiem to też Tusk pojechał (pewnie nie miał wyjścia), żeby jeszcze strażak (ochotniczy na dodatek) znał się na gospodarce a nie na budowie samochodów i maszyn roboczych.
Jak ciebie to dziwi to gdzie byłeś przez ostatnie 2 latafranz pisze:to dziwni mnie w tym przypadku zachowanie PiS i prezydenta coś tam mówią o czymś gadają, rosiewają o Sikorskim plotki a prezydent powinien przekazać Tuskowi swoje materiały na Radka i już. Jesli Tusk uznał by że wykluczają Radka to by go nie mianował i tyle a tak to powstaje pole do zbędnych plotek.
A co do przyszłych ministrów to najbardziej kontrowersyjna jest tu osoba Sikorskiego (słusznie czy nie ale jest), przyszłego Prawego i Sprawiedliwego oraz Kopacz jako Minister Zdrowia (tu niektórzy gadają że nie ma autorytetu i nie przeforsuje swoich pomysłów a inni że na tym stanowisku powinien być manager a nie lekarz).
No i czemu Komorowski to jakiś 'Jamajka'