Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch » 13 lis 2007, 18:42

skorpss pisze:Odnośnie jeszcze podatku liniowego, to nie można zapomnieć, że jego wprowadzenie ma sens tylko wtedy, gdy jest on na odpowiednio niskim poziomie. Gdyby PO chciało liniowy 30 czy 40-procentowy, to może lepiej, że odeszło od tego pomysłu.
Ameryki nie odkryłeś. I nie wiem skąd takie pomysły o 30-40% podatku liniowym :> Dobrze wiesz, że taka opcja nie wchodzi w grę, ale widzę, że bierzę u Ciebie górę chęć bycia AntyPO :wink:
skorpss pisze:Smiej się śmiej, w grudniu biurokraci z Unii dopną swego i dojdzie do podpisana traktatu reformującego, a wtedy nasza suwerenność będzie w zasadzie tylko teorią. Dzisiaj takie rzeczy załatwia się inaczej niż za Stalina - w świetle reflektorów, głosząc piękne hasła o europejskiej solidarności itd, ale zasada jest ta sama. Teraz zamiast w ZSRR będziemy w czymś, co można nazwać Związkiem Socjalistycznych Republik Europejskich.
No wcale nie jest mi do śmiechu jak czytam co piszesz. Po pierwsze, to chyba jednak zbyt daleko idące nawiązanie, a po drugie wiem, że nie przepadasz za UE i wszystkim co jest z nią związane, ale chyba nie myślisz, że do końca roku Polska nie będzie już niepodległym państwem :P

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”