Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 13 lis 2007, 22:44

franz pisze:O ciekawe bo ja wiem tylko o Ołdakowskim i o Rokitowej z PO nikogo nie kojarze mógłbyś podać jakiś link albo cuś. Albo choć podaj nazwiska to sam sobie znajdę.
Nazwisk ci nie podam a o liczbie mówił polityk PSLu (widziałem go drugi raz w życiu), który na polecenie Komorowskiego musiał zrezygnować z pełnienia jakiejś innej funkcji. A dlaczego pominąłeś koleżankę posłanki Arnold Rokity? Zapomniałeś o niej bo ta druga zawsze robie wokół siebie szuuuum.
franz pisze:W Sejmie widzimy pustki nie dlatego, że posłowie mają gigantyczny nawał pracy poza sejmowej (większość posłów pod dostaniu się do parlamentu rezygnuje z dotychczasowej pracy i teorytycznie zajmują sie tylko Sejmem)
franzuziku (tak chyba się zdrabnia :P ) sam piszesz że niektórzy posłowie rezygnują z dotychczasowej pracy a to chyba dlatego że ciężko być w dwóch miejscach jednocześnie. Nawet gdy w W-wie mają pić, ćpać, ruchać czy tylko puszczać brzydkie bąki a w Sejmie zachowywać się jak roboty. Tego Ołdakowskiego z tego co słyszałem politycy także z innych formacji uważają za zdolnego (jednak chyba mało mu do wartości Dorna czy innych :glass: ) więc rozumiem z tego że to jest pracowity chłopina co pokazał choćby w Muzeum wiec jakby tacy jak on poświęcili się na pracy posła to myślę że PiS by na tym zyskał (pomijam tu czy zarzuty Komorowskiego były słuszne czy nie). Po prostu nie wrzucam wszystkich do jednego worka czyli tych co do W-wy przyjeżdżają na wakacje.
franz pisze:Co mają nowinki informatyczne i godzinne gadanie o nich do ministerstwa gospodarki?
Nic ale chciałem ci pokazać że nawet strażak może mieć o tym pojęcie a na pierwszy rzut oka może sie wydawać że nie powinien. Wydaje mi się że Pawlak nie pchałby się do tego Ministerstwa jakby nie miał o tym zielonego pojęcia a co ty mu zarzucasz. Toż to byłoby samobójstwo bo jakieś minimalne choćby powinien mieć. Czemu w takim razie Pawlak nie chciał zostać np Ministrem Sprawiedliwości czy Zdrowia :?: Jeszcze zanim doszło do targów PO i PSL słyszałem opinie 'ekspertów' że wg nich Pawlak może zajmować się gospodarką to chyba nawet oni mieli jakieś podstawy aby go tam wrzucić.
A wykuty w szkole zawód i ten wykonywany w znacznej większości przypadków nie mają ze sobą nic wspólnego. Nie wiem jaki będzie Pawlak ale z końcową oceną wolę trochę poczekać.
franz pisze:Porównujesz jakiś denne gdaki o agentach i o tym kto ukradał babci dowód do bardzo powaznych oskarżeń nawet o zdrade stanu i szpiegostwo? To chyba inna skal oskarżeń i tym razem z ust głowy państwa!
Nie porównuję konkretnie żadnej babci czy agentów ale ogólnie zachowanie niektórych polityków PiS. I mnie akurat gadanie o poważnych dowodach których nikt nie widział jakoś nie dziwi. A jutro chyba Tusk ma się spotkać z Lechem aby obgadać jeszcze tę i inne sprawy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”