Polscy kibice

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post autor: Marco » 14 lis 2007, 10:36

Fishbone ja też sledzę ten temat choc bez wiekszej aktywnosci ale jedno mnie dziwi.

Najwięcej do powiedzenia na temat chuligaństwa mają osoby, ktore z tym zjawiskiem nie mają nic wspolnego i się od tego zjawiska wszem i wobec odcinają, wiec powstaje pytanie skad mają taką wiedzą na ten temat?? :lol:

Zarzuca się chuliganom czy też ultrasom ze nie znają srodowiska pilakrskiego co rozumiem jako brak wiedzy na temat kto w jakim klubie gra, kto występuje w danej drużynie, może i prawda nie wiem (ja akurat znam :)) ) tylko w drugę stronę mozna zrzucić pozostałym ze nie wiedzą jaka flaga na stadionie jest dla danej grupy najważniejsza, w jakiej liczbie pojechali kibice jego druzyny na wyjazd na drugi koniec polski itp.

Problem polega na tym że w obecnych czasach fanatycy czy szalikowcy i inne grupy akceptują wszystkie grupy kibiców nikogo nie chcą usuwać ze stadionu , natomiast z przeciwnej strony są fascynaci pilki noznej, tez kibice swojej druzyny ktorzy z miłą chęcią usunęli by ze stadionów tych wszytkich, ktorzy cale swoje zycie podporządkowywują swojemu klubowi. Dla ktorych urywają się z lekcji, studiów, zwalniają z pracy by nie tylko być na meczu, ale zrobic oprawę, pojechać na wyjazd, a w najgorszym przypadku wsadzac do wiezienia za to ze postrzelonej bramce zbiegli na dół sektora i zaczeli trząść płotem i przedstawic to jako barbarzyństwo i kibolostwo (modne słowo ostatnio) bo przeciez kibc ma krzesełko i powienien na nim grzecznie siedzieć, a wstawanie w trakcie mecuz powinno byc zakazane i grozić karą grzywny.
kaczy pisze:
Przychodzą obejrzeć na żywo mecz, w ramach weekendowego wypoczynku i przyjemności ... w przeciwieństwie do niektórych 'debili' którzy mają na celu tylko sprowokować jakiś dym i powyzywać policje.
widzę ze dobrze znasz srodowisko chuliganów 8)
Te pikniki są z pewnością większymi fanatykami Piłki nożnej niż ci najbardziej zagorzali Hoolsi
co to znaczy fanatyk piłki noznej i skad wiesz jaki stopien wiedyz mają chuligani na temat pilki noznej rozmawiałeś z nimi, z nasz ich?

Wróć do „Polska”